U pripremi vodič kroz restorane u Srbiji 1Foto: Pixabay/ChrisHumphrey

Već nekoliko meseci u Beogradu i ostalim gradovima Srbije sedam inspektora Gault & Millau vodiča obilazi restorane, ali i pečenjare, roštiljnice i kafane a nakon njihove anonimne degustacije na proleće se očekuje izdanje posvećeno gastronimskim biserima naše zemlje, objavio je magazin Vino&fino.

Kako je saopšteno, posle ekspertize međunarodnih inspektora-degustatora, vodič će predstaviti nekoliko stotina ugostiteljskih objekata sa najboljom gastronomskom ponudom.

Iako ovaj, najpopularniji časopis u centralnoj Evropi favorizuje modernu kuhinju, on nije elitistički već jer će osim finih dining restorana biti predstavljena i lokalna gastronomska ponuda.

Kako je navedeno, Gault & Millau restoranima dodeljuje ocene na skali od jedan do 20, odnosno od jedan do pet kuvarskih kapa. U obzir se uzimaju kvalitet hrane, šef i njegovo kuvanje, što je osnova rangiranja, iako se ukupnoj oceni dodaju utisci kritičara o usluzi, cenama i celokupnoj atmosferi u restoranu. Inspektori koji to ocenjuju potpuno su anonimni, sami plaćaju račune u restoranima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari