Bojan Pajtić će zapravo tužiti samog sebe zbog uznemiravanja javnosti, čime je dao novi dokaz da je njegov slučaj zreo ne samo za ozbiljno razmatranje pred biračkim telom nego i pred nadležnim organima, izjavio je juče Aleksandar Milovančev, visoki funkcioner Srpske napredne stranke u Novom Sadu, reagujući na najavu iz vojvođanske Vlade da će ga tužiti zbog izjava kojima je doveo u sumnju način trošenja novca za izgradnju i opremanje Instituta „Kamenica 2“.

Milovančev je objasnio da je u saopštenju koje je uznemirilo vojvođansku vladu koristio samo citate iz Pajtićevih izjava od 2008. do danas, „pa ispada da će Pajtić tužiti samog sebe zbog uznemirivanja javnosti“.

Na temu novca utrošenog na tu investiciju oglasila se i pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović, koja je pre dva dana obišla objekat. Ona je negirala optužbe i pojasnila da se finansijska konstrukcija u izgradnji i opremanju „Kamenice 2“ odnosi na tri instituta koja su smeštena u novoizgrađeni blok – instituti za onkologiju, plućne bolesti i kardiovaskularne bolesti.

– Na inicijativu sadašnjeg direktora Luke Novi Sad, Aleksandra Milovančeva, a bivšeg direktora Instituta za plućne bolesti, Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo 2006. godine podnet je elaborat koji se odnosi na gradnju isključivo Instituta za plućne bolesti sa Institutom za onkologiju. Ali, dobili smo drugačiji objekat, zgradu od četiri sprata i suterenom koja je koštala 10 miliona evra i opremu za tri instituta u koju je uloženo 28 miliona – rekla je ona i dodala da je od 2006. do danas investicija proširena jer je pratila potrebe stanovništva.

Prema njenim rečima, studija izvodljivosti koju je potpisao bivši direktor Milovančev, i gde je projektna vrednost 22 miliona evra i iz 2006. godine, ne sadrži opremu za kardiovaskularne i za plućne bolesti, zbog čega se i javila razlika u početnoj i konačnoj ceni.

– Mi ne smemo da zaboravimo da su kardiovaskularne i plućne bolesti najveće opasnosti od kojih obolevaju građani Vojvodine, stoga je ovaj objekat izuzetno značajan. Nikakve političke poruke nisu dobrodošle u ovom trenutku, kada je potrebno samo opremiti ga. Degutantno je mešati politiku sa zdravstvenim potrebama građana. Jedini problem je dužina gradnje i pomeranje rokova, a to je nastalo zbog sredstava iz republičkog budžeta. Najbitnije je da ćemo već u aprilu naredne godine moći da lečimo pacijente u ovim institutima – zaključila je pokrajinska sekretarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari