I pored izborne kampanje misija MMF će u februaru stići u Srbiju, izjavio je juče posle sednice predsedništva Srpske napredne stranke njen predsednik Aleksandar Vučić i dodao kako očekuje da će sa tom institucijom biti napravljen sporazum iz predostrožnosti.

 „To će biti prvi put u istoriji da MMF dolazi u jednu zemlju u kojoj se održavaju izbori“, rekao je on i naglasio da su ga iz sedišta MMF-a pitali da li im je u interesu da dođu u vreme predizborne kampanje a da je on odgovorio da „SNS želi da radi ono što je najbolje u interesu građana“.

Vučić nije želeo da detaljnije komentariše ostavku ministra privrede Saše Radulovića konstatujući da je sada „cela vlada svakako u ostavci“. Ipak, na pitanja o povlačenju iz procedura zakona o radu, o stečaju i o privatizaciji, on je rekao da nijedan zakon nije povučen – zakon o radu nije ni bio u proceduri, već je reč samo o nacrtu, dok se zakoni o stečaju i privatizaciji i dalje nalaze u skupštinskoj proceduri i o njima se vode dodatne konsultacije. Lider naprednjaka kaže da je predstavnicima dva reprezentativna sindikata, Orboviću i Čanku, rekao „da se nećemo složiti oko svega, ali da je potrebno da nađemo zajednički imenitelj“. Prema Vučićevim rečima, očekuje se da će kredit Svetske banke za budžet, za sada „na ledu“ jer nisu usvojeni reformski zakoni, ipak biti odobren krajem aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari