Zbog greške 15 kažnjeno radnika Železnice 1ilustracija Foto: FreeImages/ Eyleen Reichel

Ukupno 15 zaposlenih Železnica Srbije, od izvršnih direktora do radnika na održavanju, kažnjeni su zbog incidenta u Ripnju 21. jula, kada je, grubom greškom, putnički voz iz Niša prebačen na slepi kolosek, saopštila su danas preduzeća „Infrastrutura železnice Srbije“ i „Srbija Voz“.

Zahvaljujući samo prisebnosti mašinovođe niko od putnika nije povređen, a putincima it tog voza nije organizovan prevoz do Beograda, tako da su se sami snalazili da dođu do odredišta, navodi se u saopštenju.

Smanjenjem plate kažnjena su sedmorica zaposlenih u „Infrastrukturi železnice Srbije“, među kojima trojica direktora sektora i rukovodioci železničkog čvora Beograd.

Dalje se ističe da su dvojica zaposlenih premeštena na niža radna mesta, dok su dva radnika dobila upozorenje pred otkaz zbog propusta.

Zbog neorganizovanja alternativnog prevoza putnicima od Ripnja do Beograda „Srbija voz“ je kaznila smanjem plate četvoro zaposlenih, na čelu sa pomoćnikom direktora sektora.

U saopštenju se dodaje da je na utvrđivanju odgovnosti zbog ovog incidenta insistirala resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Kako se naglašava, ona je u pismu direktorima kompanija upozorila da više neće tolerisati nerad i javašluk na železnici.

Mihajlović je tada navela da Srbija ulaže veliki novac u reforme i obnovu srpske železnice kako bi građani povratili poverenje u to javno preduzeće i da su incidenti kao u Ripnju nedopustivi, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari