Zbog šale u vreme kovida ostala bez posla

Bivša radnica u preduzeću "David Pajić" tvrdi da je bila primorana da potpiše sporazumni raskid jer su pomislili da je zaražena virusom

Ostavite komentar


  1. Ocigledna laz i glupost od strane firme. Ako je tacno to sto tvrde, zasto zenu odmah dobrovoljno ne vrste na posao?

  2. Da bas verujem sefovima da je neko par godina pred penziju sam trazio da potpise prekid ugovora.

  3. Hvala „Danas“ što je krenuo u rasvetljavanje šta se sve u Srbiji odigrava pod šifrom „rad od kuće“. I ovakav ne baš jasan slučaj delimično otkriva šta se sve događalo ( i tek će da se događa) pod geslom „izražena briga poslodavaca za zdravlje i živote zaposlenih“. Sa jedne strane svakovrsni mobing („ostani kod kuće“ ali „posao ne može da čeka“ gde se između redova nazire otkaz) sa druge strane zbrinjavanje „zaštićenih medveda“ ( ovo je mnogo više izraženo u javnom sektoru) gde su zdravlje i životi jednih dragoceniji od ovih drugih jer se „prioritetrima“ nisu pravile nikakve smetnje za rad od kuće dok su drugi koji takođe imaju mogućnost takvog obavljanja posla opstruirani sa svih strana. To koliko profesija – zanata je neophodno da funkcioniše sistem u potpunoj izolaciji zbog pandemije smo videli širom sveta od Vuhana pa na dalje a to ovde u Srbiji nijednog momenta nije sprovedeno jer da jeste ne bi ( i pored predizbornih i postizbornih idiotizama) bilo zaraženih i stradalih u ovom broju. Kakvi crni noćni klubovi, kladionice, frizeraji i fitnesi, građevinski radovi,… gde se to videlo u ozbiljnim društvima kakva su se opredelila za totalne karantine u trajanju od par nedelja??? Kažu „ne bi izdržala ekonomija“. Firme koje bi se raspale nakon samo mesec dana zaustavljanja rada bez ikakvih rezervi ne treba ni da postoje a za „male“ privatnike bi se našli mehanizmi pomoći za taj period. Sve u svemu još jedna od niza zloupotreba i „lova u mutnom“ je u ovdašnjoj „izvedbi“ rada od kuće ali kao što je poznato riba od glave zaudara.

  4. ako je potpisala sporazumni budala je i tako joj i treba. ne razumem kako neko moze biti toliko ogranicen nakon 30 godina rada.

  5. Poganih i bagre u srbiji nikad ne manjka,koji samo cekaju i gledaju kako obicnom coveku da zagorcaju zivot.

  6. Ni radnici nisu cvecke.Ima tu raznog mafljuka sto bi rekli bosanci.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.