Cvejić (SRCE): Nova Vlade Srbije je vlada kontinuiteta 1Foto: Printskrin parlament.rs

Poslanik Srbija centra (SRCE) Slobodan Cvejić izjavio je danas da je novoformirana Vlade Srbije vlada kontinuiteta i da za građane nije od važnosti ko su ministri.

„Zna se gde će se donositi odluke, a ministri će ih samo sprovoditi u delo. Po tome kakav je izbor ministara vidi se da su u važnim ministarstvima isti ljudi. Siniša Mali upravlja novcem, Gašić i Dačić ministarstvima sile, a ostala ministarstva služe za potkusurivanje“, rekao je Cvejić u emisiji „Probudi se“ na televiziji Nova S, navodi se u saopštenju stranke.

Prema njegovim rečima, postoje „tri tipa igrača koja su potrebna“ da budu ministri u Vladi.

„Prvi su oni koji su uvek u dogovoru i Vučić preko njih može da upravlja novcem i silom. Drugi koji su spremni da statiraju u kukuruzu i koji će brzo biti potrošeni. I neki koji su poslušni i spremni su da odigraju svoju ulogu u dogovoru sa SNS“, rekao je on.

Govoreći o poseti kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji Cvejić je istakao da to jeste važna poseta, ali da je režimski mediji predstavljaju predimenzionirano.

„Mi dobijamo prljave tehnologije, železaru i fabriku guma koje zagađuju, eksploatiše se nekontrolisano u borskom rudniku. To su ishodi saradnje sa Kinom“, rekao je on.

Cvejić je naveo da mediji „prave predstavu iza koje se krije realnost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari