Ministri preuzimaju dužnost: Dačić nam poručio da imamo što manje posla s policijom 1Foto: MUP Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić svečanom primopredajom preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Bratislava Gašića, saopštio je MUP.

Ministar Dačić je poželeo građanima da imaju što manje posla sa policijom, a prisutnim pripadnicima MUP-a rekao da je njegov cilj da MUP bude najbolje ministarstvo u Vladi Republike Srbije.

„Šta su naši zadaci, to znate, da obezbedimo sigurnost, bezbednost, stabilnost zemlje, da čuvamo ustavni poredak, bespoštedna borba protiv kriminala, ali i sve drugo što spada u delokrug rada Ministarstva unutrašnjih poslova. Nacionalni interesi i državni interesi su prioritet i u našem radu, bez obzira što moramo da se bavimo i svakodnevnim aktivnostima. Nema jake države Srbije, bez jake policije i vojske. Vaši uspesi će biti i moji“, naglasio je ministar Dačić, prenosi N1.

Istakao je i značaj socijalno-ekonomskog položaja policije, što će, takođe, biti jedan od prioriteta u radu.

Bratislav Gašić se zahvalio svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na zalaganju, posvećenosti i najvišem stepenu profesionalizma koji su iskazali.

Ministar Dačić uručio je Bratislavu Gašiću odličje „Zvezda Jakova Nenadovića“ za izuzetan doprinos i postignute rezultate u oblasti unutrašnjih poslova, odbrane i bezbednosti.

„Kada dobijamo ordene u crkvi, kažu – dostojan. Vi kao kolegijum ste najmerodavniji da kažete da li sam ja dostojan ovog odličja“, poručio je Gašić doskorašnjim saradnicima.

Starović od Selakovića preuzeo dužnost ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Novi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović preuzeo je zvanično dužnost od dosadašnjeg ministra tog resora Nikole Selakovića.

Njih dvojica se nakon protokolarnih obaveza potpisali zapisnik o primopredaji dužnosti, navedeno je u saopštenju.

Selaković je izabran za novog ministra kulture. Starović je bio državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari