Đurić: Ne damo našu imovinu

Pregovaraćemo, ali nećemo činiti katastrofalne ustupke, kaže šef Kancelarije za KiM
Nastavljeni tehnički pregovori Beograda i Prištine

Ostavite komentar


  1. Nismo valjda blesavi da prepustimo svoju imovinu tek tako. Boricemo se svim pravnim i politickim sredstvima protiv toga.

  2. Nismo mi protiv dogovora , mi smo protiv svake jednostrane akcije kosovskih pokrajinskih vlasti.

  3. Srbija nije ona stidljiva iz dvehiljaditih i nezainteresovana iz devedesetih.Konacno je ozbiljna da o svemu moze razgovarati cak i sa onima sa kojima imamo dijametralne stavove.

  4. Srbija je neko ko se uvek zalaže za mir i gleda da svaki problem reši mirnim putem, ali uprkos tome nećemo dopustiti da nam neko na silu otima imovinu, jer nemaju pravo na to.

  5. Zašto bismo nekome tek tako predali svoju imovinu, kad oni apsolutno nikakvo pravo na nju nemaju, tako da što se toga tiče uvek smo za miran razgovor, ali našu imovinu nikada neće dobiti.

  6. Србија је земља грађана који туђе неће, а своје не дају никоме. То смо показали кроз непризнавање самопроглашене државе Косово и поред великог притиска Амера и Запада да то урадимо, а исто тако нико не може да узме имовину коју је Србија створила и за коју су сви њени грађани годинама одвајали средства.

  7. Србија је увек спремна на разговоре и договоре, али никако на уцене, ултиматуме и отимачине.

  8. Moramo se izboriti za nasu imovinu,iskoristi sve nase resurse da nadjemo najbolje resenje za nas.

  9. Nase je nase! Djuricu svaka cast na zalaganju za zastitu nasih interesa. Siptari dosta toga ste na silu uzeli ali zapamtite oteto-prokleto…

  10. Mislim da je Djuric apsolutno u pravu. Dijalog moze ali otimanje nase imovine ne moze.

  11. Apsolutno nikakve ustupke Albanci nisu zasluzili od nas a pogotovo da im prepustimo imovinu.

  12. Mi smo uvek spremni da razgovaramo, ali nikakvog kompromisa oko Trepce nece biti jer ona pripada Srbiji.

  13. U svakom trenutku pristaćemo na miran razgovor, bez nekih napetosti i pritiska, ali neka Prištini jedno bude jasno a to je da nikada neće uspeti u toj njihovoj nameri da nam nezakonito otmu imovinu.

  14. Pristina da je iskreno za dijalog ne bi donosila jednostrane odluke i otimala srpsku imovinu.

  15. Nasa drzava je spremna na dijalog da, ali predaja imovine, cinjenje katastrofalnih ustupaka, koje bi mozda zeleli da iznude od nas, to nikada nece dobiti. Svaka cast Marku Djurici na drzanju i stavu kojeg brani.

  16. Beograd je za nastavak dijaloga sa Prištinom ali to ne znači da pristaje da nam neko nasilno oduzima našu imovinu.

  17. Ceo svet mora da zna da i pored raznih pritisaka , Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova , niti će se odreći svoje imovine.

  18. Šta ova izjava znači,čini mi se ,gledajući ranije stavove,"ne damo Kosovo ni po koju cenu",sada tvrdimo,ne damo našu imovinu.Ovo se može protumačiti,da smo "dali" Kosovo,a sada ne damo Trepču i ostalu imovinu.Naši zahtevi "popuštaju",a kada "damo" Trepču i ostalu imovinu,zašta ćemo se onda hvatati,koji argument će gospodin izvući iz šešira.Bojim se da je sve uzalud i da dotični samo pogoršava položaj onih ljudi koji su tamo ostali.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.