Đurić: Platforma Prištine onemogućava trajnu normalnost i stabilnost

Ostavite komentar


  1. … Ali ste zato vi i vuciceva ‘Siptarska Lista’ tu, da omogucite stabilnost Pristini?!

  2. Platforma koju je usvojila Priština je uzasna stvar i njome su pokazali da ih dijalog ne interesuje i da nece vise da ucestvuju u dijalogu.

  3. A šta si mislio Đuriću da će ta platforma biti u našu korist???
    Zašto i naš tim nema platformu!!!???
    Zato što nas lažu uvek.

  4. Meni nikako neće bitio jasno O KAKVIM PREGOVORIMA govori gospodin Djurić, kao i celokupna aaktuelna vlada pa i pojedini opozicioni političari? Da li su oni, i posle ovoliko vremena nesvesni da su uvučeni u jednu besmislenu vrtešku, koja je trebala da kupi vreme Albancima a da o bilko kakvom sporazumu nema ni govora? Zašto se „pregovaralo“, kada Albanci nisu ispuni ništa od onoga što je dogovoreno? Ko je insistirao da se odlazi u Brisel, gde je Srbiji samo zatezano uže oko vrata a da su to naši pregovarači predstavljali kao veliku pobedu?! Da li neko, ovom narodu, može da pojasni ŠTA PODRAZUMEVA POD SPORAZUMOM SA ALBANCIMA? U čemu bi se taj „sporazum“ sastojao? Zar ova politička garnitura, ni posle 100 godina ne može da shvati da bilo kakav sporazum sa Albancima neće značiti ništa i da će to biti samo „mrtvo slovo na papiru“, koje će nama, Srbima, vezati ruke, a Albancima omogućiti dalje terorisanje srpskog življa, sada i severnije od administrativne linije?! Ko će da natera Albance na bilo kakvo pridržavanje tog „sporazuma“ čak i da se potpiše? Amerikanci? Britanci ili, možda, Nemci? Ljudi moji da medju srpskom „elitom“ postoji ovoliko neznalica i političkih analfabeta nisam mogao ni da pretpostavim. Da im, danas, poklonimo cele Kosovo i Metohiju, da ih priznamo kao državu, sutradan će nastaviti sa „bušenjem“ linije razgraničenja, svakodnevnim upadanjem u pogranična sela, sa ubistvima, pljačkanjem i silovanjema, što će isptrazniti i onako poluprazne prostore?! Sa ovim narodom ne može biti nikakvog sporazuma i oni su baš zbog svoje primitivne, surove i zločinačke prirode postali miljenici SAD i V. Britanije. Taj narod treba da bude „trn u peti Evrope“, da destabilizuje Balkan i Evropu, kad god to bude potrebno ovim državama, koje predstavljaju dve strane jedne iste ZLE PARE.

  5. Platforma je narusila vec poljuljane odnose Srbije i Pristine,i ugusila svaku saradnju.

  6. Ovo nije ništa iznenađujuće za prištinske političare, ponašaju se kao da žive u srednjem veku.

  7. Da priština ima ozbiljne političare kao što mi imamo konflikt bi odavno bio rešen na obostrano zadovoljstvo.

  8. Jedini način za prosperitet regiona je da racionalnom mirnom politikom nastavimo dijalog, a za to je potrebno da i prištinski političari počnu da se odgovorno ponašaju i ukinu takse.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.