Dveri: Vlast se sprema da posle EPS-a uništi i "Poštu Srbije" 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Srpska napredna stranka se, nakon što je uništila EPS, sprema da uništi još jedno od najbitnijih javnih preduzeća u Srbiji – „Poštu Srbije“, ocenio je danas pokret Dveri.

U saopštnju se kao dokaz za tu tvrdnju navodi „ugovor između između Pošte i Fakulteta društvenih nauka (FDN), odnosno fakulteta koji je osnovao SNS kako bi partijski kadrovi lakše došli do fakultetskih diploma“.

„O ovoj krajnje kontroverznoj privatnoj visokoobrazovnoj instituciji, čije sedište se nalazi u javnom preduzeću ‘Jugoimport SDPR’, prvi je u javnosti govorio predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović i to još u avgustu 2020. godine kada je ovaj fakultet nazvao Megatrendom 2, jer je 27 od 34 predavača na novom fakultetu došlo upravo sa Megatrenda“, ističu Dveri.

U saopštenju se navodi da je pre nekoliko dana FDN potpisao ugovor sa JP „Pošta Srbije“, „po kome će zaposleni u Pošti moći da studiraju na tom fakultetu uz upola manju školarinu“.

„Postavlja se pitanje zašto ovo ili bilo koje drugo javno preduzeće, ako već želi da podrži dodatno školovanje svojih zaposlenih, što pozdravljamo, ne potpiše ugovor sa nekom renomiranom visokoobrazovnom državnom institucijom a ne sa problematičnim privatnim fakultetima?“, pita u saopštenju pokret Dveri.

Ocenjeno je da taj čin „ne predstavlja ništa drugo nego pokušaj pribavljanja sumnjivih diploma za članove SNS koji su preko partijske veze zaposleni u ovom javnom preduzeću, kako bi bili postavljeni na rukovodeća mesta jer bez fakultetske diplome to ne bi bilo moguće“.

Dveri ukazuju da „Pošta“ „ima brojne probleme na koje su radnici ukazivali kroz razne štrajkove poslednjih godina i koji se ne rešavaju“.

„Uzimajući sve ovo u obzir, jasno je da SNS želi da uništi još jedno javno preduzeće. U prilog toj tezi ide i činjenica da je, poput EPS i doskorašnjeg direktora Milorada Grčića, i direktor Pošte Zoran Đorđević partijski vojnik SNS, političar opšte prakse sa takođe krajnje sumnjivom diplomom“, ističu Dveri.

Taj pokret tvrdi da je „najveći problem sa aktuelnom vlašću ne samo kriminal i korupcija u vrhu sistema već i bahatost, nestručnost i nesposobnost kadrova vladajuće stranke koji ugrožavaju opstanak vodećih javnih preduzeća u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari