GIK u Novom Pazaru odbio primedbe SPP 1Novi Pazar Foto: FoNet/TV

Gradska izborna komisija (GIK) je na današnjoj sednici kao neosnovane odbila sve primedbe Stranke pravde i pomirenja (SPP) na rezultate lokalnih izbora.

Prethodno je sud odbio sve žalbe, novopazarskih opozicionih partija, na regularnost izbornog procesa.

Podnosiocima žalbi ostavljena su 72 sata da podnesu prigovore GIK.

– Danas smo razgzmatrali prigovore SPP i odbacili ih kao neosnovane. Uz sve, prethodne, zahteve da se izbori ponište i raspisivanje novih, novi momenat je krivična prijava koju je ta partija podnela protiv mene – rekao je za Danas predsednik GIK Raša Milić.

Objasnio je, da je sledeći korak, žalba Višem sudu u Novom Pazaru, „u roku od 72 sata, od objavljivanja današnje odluke na zvaničnom sajtu RIK“.

Predsednik novopazarske GIK kaže da imaju najavu da će im „nakon sudske odluke, u određenom roku, stići primedbe SDA Sandžaka, koje bi trebalo da budu razmatrane sutra.

Milić je ponovio da su „rezultati lokalnih izbora u Novom Pazaru nepromenjeni, ali ne i konačni“.

Na lokalnim izborima, održanim 17.decembra, Sandžačka demokratska partija /SDP) osvojila je 19 mandata, 12 Stranka pravde i pomirenja (SPP=, 10 SDA Sandžaka, 6 koalicija SHS,SPS i SRS i jedan odbornički mandat osvojio je Građamski pokret Sandžaka (GPS).

Prema sadašnjim rezultatima, i u narednom periodu, nastaviće da vlada koalicija SDP i SNS,SPS i SRS, jer od 47 odbornika, imaju 24.
Opozicija smatra da su izbori za lokalnu skupštinu bili neregularni, zbog toga su održana tri protesta i podnete su žalbe i krivične prijave sudu.

Na lokalnim izborima održanim 17. decembra, Sandžačka demokratska partija (SDP) osvojila je 19 odborničkih mandata, Stranka pravde i pomirenja (SPP) 12, Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) 10, koalicija Srpska napredna stranka (SNS)-Socijalistička partija Srbije (SPS) pet i Građanski pokret Sandžaka (GPS) jedan odbornički mandat.

Opozicione partije smatraju da su izbori za lokalnu skupštinu bili neregularni. Zahtevali su prebrojavanje izbornog materijala sa određenih biračkih mesta, orgtanizovali su tri protesta u centru grada i na kraju podneli žalbe i krivične prijave sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari