I Vučić i Tači kod Makrona 11. novembra

Moguć susret srpskog i kosovskog predsednika narednog meseca u Parizu

Ostavite komentar


  1. Da vidimo hoce li se situacija po pitanju razgranicenja resiti, ko sta misli, ko od koga ima podrsku.

    1. Ako od priče da nikada nece dati Kosovo, Vučic proda Srbima priču da ce sačuvati Srbiju dajući pride Bujanovac, Presevo i gotovo etnicki čistu Medvedju onda je i kolektivno iseljenje slab odgovor i blaga kazna koju smo zaslužili.

    2. Bilo bi lepo da Francuska jednom prizna da smo mi suverena drzava koja ima svoj teritorijalni integritet, pa da lepo ekonomsku saradnju podignemo na visi nivo, moglo bi se tu lepo saradjivati, samo da se Francuzi malo uozbilje i sagledaju realnije situaciju prema Srbima!

  2. Sramno od Makrona, pozvao je Tacija koji je niko I nista jer Kosovo nije ni postojalo kao drzava za vreme Prvog svetskig rata. Albanci su bili na strani Austrougarske, znaci bili su neprijatelji saveznika I Srbije. No ne cudi me jer je Makron cedo Roksilda a zna se da je Amerika na strani albanaca pa Makrod izvrsava naloge svojih gazda.

    1. Au bre, „Nušiću“, da te u šestom razredu osnovne škole nisu izbacili, znao bi da se Roksild zove Rothschild.
      I da Makron ovu dvojicu baraba ne zove na šampanjac, nego na „uvrtanje ušiju“.
      Ali nisi ti kriv nego onaj prokleti Nemac Marko Šećer-beg, ako me razumeš.
      Batali ovo, prođoše ti Parovi, čoveče!

  3. Pa eto, da vidimo pravo sta ima da kaze Makron i da proverimo da li Taci govori istinu!

  4. Znamo epilog – shoku Tachi će da ode u prišćin i da objavi veliku pobedu, a naš gospodar će da objavi njegovu istorijsku pobedu – a NIKADA nećemo saznati šta su pričali i kakvi su zaključci !!! … barem je dosada UVEK bilo tako.

    1. Koliko ja znam do sada je bilo da Albanci nisu hteli ni da primirisu razgovorima sa Srbima, tako da ne znam o kakvoj prici pricate da su Taci i Vuci ispricali, kada je komunikacija bila na izuzetno povrsnoj razmeni reci..

  5. Ako je uopšte tačno da je i Tači pozvan od strane Makrona na obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu, nije mi jasno razlog kad Kosovo u Prvom svetskom ratu nije ni postojalo.Videćemo šta je cilj i razlog ovog poziva, samo strpljenje.

    1. U prevodu, strpljen spasen, a Kosovo se samo slogom i strpljenjem spasava, vec oprobano merilo pobede kod Srba!

    2. Vrlo diskutabilno da li je Tači pozvan i da li se samopozvao, kao što je samoproklamovao državu Kosovo!

  6. Ta mogucnost korekcije granica da se izbaci, jer to Srbiji nije ni mogucnost, znamo mi tacno koje su granice R.Srbije, a znamo tacno i koje su nam granice sa Albanijom, tako da ako je ikako moguce da se se manemo tog coravog posla, ljudski da kazemo ko je na nasoj strani, ko jos moze da bude i da branimo dostojno Srbiju od ovih Albanaca i svih koji tvrde da Srbija nije suverena drzava sa svojim teritorijalnim integritetom, u cijem je sastavu i Kosovo.

  7. Optimalno bi bilo da se Francuzi okrenu ka Srbiji, jer imaju vise koristi od saradnje sa Srbima, nego sa Albancima, verujem da ce se vodenica preliti na nasu stranu, s obzirom da nas podrzavaju ekonomski jace zemlje, brojcano smo jaci, sad samo jos da izdejstvujemo nepriznavanje i Francuske, pa da se kompletiramo sto se tice zemalja koje ne priznaju Kosovo.

    1. Evo ih Francuzi ubise se od „podrske“ vasem vodji. Pitam se cime vas botove hrane ovih dana jer sendvici sigurno ne mogu da napisu ovakve komentare. Moze biti da vam ubacuju nesto u hranu pre smene sto izaziva ovakve halucinacije.

  8. Samo ne znam u kom svojstvu ide Taci u Parizu Albanci nisu bili na strani pobednika a jos posebno sto tada Francuzi nisu priznali „Kosovo“ vec su zajedno sa Srbima jurislali za jedan novi i slobodan svet.A sta danas cini ona Francuska koja je davala oruzje hrabrim ratnicima iz male drzave Srbije da ginu i jurisaju na mnogo mocnijeg neprijatelja.Podrzava one protiv kojih se ginulo u I svetskom ratu

  9. meni ovo vise lici da ce Taci u Pariz kao sto je isao i na sednicu UN, krisom i kuloarski, da iskace iza coska. Ne bi me cudilo.

  10. Kako je meni ovaj Makron sumnjivo lice pa to je čudo,ništa me ne bi iznenadilo od njega!

  11. Vučić ne ide u Francusku da se sastane sa Tačijem, nego da prisustvuje velikom skupu u Parizu povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

  12. Tacijeva pozicija na Kosovu je mnogo slabija nego Vuciceva u Srbiji, to je jasno i bas to je problem u celoj ovoj prici, videcemo ko ce bolje proci na tom sastanku.

  13. Mi smo KiM odavno izgubili, nema potrebe da živimo u kažima. Ali, dajte da bar nešto sačuvamo, mirnim putem i bez ratovanja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.