Mandić: GIK odbio još tri prigovora 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)

Sofija Mandić, članica Gradske izborne komisije u ime koalicije „Srbije protiv nasilja“ potvrdila je danas FoNetu da je GIK odbio prigovore u slučaju falsifikovanja potpisa na izbornim listama za beogradske izbore. Prigovore su podneli glumica Bojana Maljević, Sofija Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava i psiholog Aleksandar Baucal.

„Radi se o petoj, šestoj i sedmoj prijavi koje je GIK odbio“, objasnila je Mandić.

GIK je u obrazloženju odluke naveo da te sporne izjave nisu dovoljne da utiču na izborni proces.

„Sa druge strane, mi tvrdimo da se sve sporne overe overivača moraju ispitati, a ukoliko se utvrdi da ima još propusta, onda bi trebalo ispitati i overe ostalih overivača“, poručila je Sofija Mandić. Naglasila je da će žalbu uložiti Višem sudu u Beogradu.

GIK je juče odbio i dva prigovora novinarke Jelene Zorić, kao neosnovane.U obrazloženju praktično kažu da su ove liste sačinjene i predate po zakonu i da je GIK doneo rešenje o njihovom proglašenju po zakonu.

U svom objašnjenju GIK praktično kaže da su u oba slučaja ovlašćeni podnosioci liste dostavili potreban broj pravno valjanih pismenih izjava, da su overene pismene izjave birača uredno sačinjene, potpisane od strane birača i overene od strane nadležnih organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari