Predsednik RIK o izbornim krađama: Svim učesnicima izbora garantovano pravo da nadgledaju svako biračko mesto 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević istakao je danas, u vezi sa tvrdnjama o „izbornim krađama“, da izborni zakoni, pored stalnog sastava biračkog odbora, svim učesnicima garantuju pravo da na svakom biračkom mestu imaju po dva svoja predstavnika, odnosno člana i zamenika člana, kao i da je to ukupno više od 200.000 ljudi.

On je u intervjuu Večernjim novostima dodao da to važi i za članove lokalnih izbornih komisija.

„Opozicioni učesnici, ostvarivanjem ovog prava, osiguravaju svoj rezultat i time doprinose i legitimitetu izbornog procesa“, rekao je Dimitrijević.

On je istakao i da mu je drago što će i ovoga puta izborni protest pratiti veliki broj stranih i domaćih posmatrača koji će dati svoj sud kako je protekao proces glasanja.

„Odgovorno tvrdim da tamo gde birački odbor radi u punom sastavu, sa predstavnicima svih učesnika na izborima, ne postoji prostor za bilo kakve manipulacije sa bilo čije strane“, zaključio je Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari