INTERVJU Ivo Goldštajn: Pritisak opozicije na vlast u Srbiji je neophodan – nadam se da neće biti nasilja

Ostavite komentar


  1. Imao je priliku Goldstajn da od Tanaskovica sazna zasto ta tvorevina na Kosovu ne sme da bude u UNESCO-u i zasto je jako losa ideja da se velikoalbanskim nacosima prepusti „cuvanje“ srpske kulturne i verske bastine. Isto tako, sve granice su dovedene u pitanju vec duze vreme, tacno od onda kada su SAD, Nemacka i V. Britanija bespravno i krseci medjunarodno pravo nasilno otcepili Kosovo od Srbije i tamo poceli da grade albansku paradrzavu. Dodik i Republika Srpska, srpski svet i sve ostalo sta „brine’ Goldstajna i S. Congradin, to su samo reakcija na albanski svet koji izmedju ostalog vrlo aktivno podrzava i Hrvatska ali i autorka ovog teksta.

  2. Profesor Goldštajn tako pojednostavljuje probleme Srbije i zapada.Ako je ekonomska migracija sa ovih prostora usmerena prema zapadu to ne znači da se zbog toga moramo slagati sa svim što dolazi sa zapada.Taj isti zapad nam razara kuću a mi neobrazovani Srbi to ne razumemo jer nismo svesni da je to u našu korist.Isto tako ne razumemo reziluciju u generalnoj skupštini U N o genocidu u Srebrenici.Ako to nije etiketiranje celokupnog srpskog naroda zašto Englezi,Nemci,Amerikanci,Francuzi i Belgijanci ne predlože neki dogadjaj iz svoje istorije koji će ući u udžbenike,oni su svakako bogatiji po tim dogadjajima od nas.

  3. kad već pominjete granice … da li moće dalmacija istra ili slavonija da budu dovedene u pitanje …. i zašto nije gospodinu postavljeno pitanje o recimo rezoluciji o genocidu od strane hrvatskih građana tokom drugog svetskog rata a prema srpskom narodu …..

  4. Nasilje je već počelo,grupa dobro organizovanih navijača Crvene Zvezde napala je grupicu navijača Partizana ,ne zbog fudbala,već zato što viču pogrdne parole protiv njima omiljenih likova.

  5. Ivo Goldštajn, hrvatski ambasaror u Parizu s Titovom bistom u uredu. U Hrvatskoj nikom nije relevantan. Njegovo mišljenje i radove ni struka ne uvažava. Lažov.

  6. Odličan intervju i veoma pametni i realni odgovorin. Naravno, to ljubiteljima Miloševićeve i Šešeljeve politike politike nemože da se dopadne i zato su im odgovori iz iste kuhinje.

  7. Zasto Goldstajn nije nikada inicirao da se u UN-u donese rezolucija o Jasenovcu i da se proglasi medjunarodni dan obelezavanja genocida u Hrvatskoj kao i da se zakonom zabrani svako negiranje genocida koji je izvrsen od strane NDH? Zar se nije bavio Jasenovcem? Zar ne bi takva rezolucija doprinela pomirenju? Jos jedanput, zasto Goldstajn nije inicirao nesto takvo?

Ostavite komentar


Izbori 2024

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.