S kim će Marko Bastać na Starom gradu da formira vlast: Sa naprednjacima ili opozicionom Biram borbu? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Koalicija Biramo Stari grad grad pobedila je, i na ovoj opštini osvojila najviše glasova. Zajedno sa listom Marka Bastaća imamo mogućnost da formiramo vlast, i to bi onda bila jedna od prvih opština u kojoj je krenula promena – kaže za Danas narodni poslanik Radomir Lazović i nosilac liste Biram borbu – na Starom gradu.

Naznačimo, opština Stari grad jedina je opština u Beogradu na kojoj je opozicija – lista Biramo Stari grad – pobedila naprednjake, osvojivši 23 mandata, što je dva više u odnosu na SNS. Marko Bastać, sa listom Čuvari Starog grada, osvojio je 10 mandata.

– Počeli smo pregvore sa grupom Čuvari Starog grada i u četvrtak, 13. juna će biti održan sastanak o detaljnom predlogu koji smo im uputili. Nema razloga da pregovori traju dugo… – kaže Radomir Lazović.

Kako dodaje, stvari su dosta jasne, građani Starog grada glasali su za smenu vlasti.

Na pitanje zbog čega ti pregovori ipak traju dugo, imajući u vidu da je jasno da je opozicija pobedila na Starom gradu, sagovornik Danasa kaže da je Marko Bastać tražio da se pregovori sa opozicijom finaliziraju kada bude okončan izborni proces, rokovi za žalbe i zvanični rezultati.

Upitan o utisku o tome da Marko Bastać ipak pregovara sa Srpskom naprednom strankom o formiranju vlasti, Radomir Lazović kaže da je „pravo svakoga da pregovara i razgovara sa kim želi“.

S kim će Marko Bastać na Starom gradu da formira vlast: Sa naprednjacima ili opozicionom Biram borbu? 2
Foto: Ne davimo Beograd

– Ali, siguran sam da su ljudi koji su glasali za Marka Bastaća opozicioni glasači, koji ne žele da SNS utiče na razvoj opštine Stari grad – napominje Lazović.

Lazović zaključuje da „nema razloga da veruje da će biti problema u pregovorima i preraspodeli odgovornosti u vođenju opštine“.

– Bastać je na početku pregovora izrazio želju da formiramo vlast, mi smo pripremili platformu i čekamo krajnji ishod – ističe naš sagovornik.

I Marko Bastać je za Danas potvrdio da u se u četvrtak, 13. juna, održavaju ključni pregovori sa predstavnicima liste Biramo Stari grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari