Ko će biti srpski Navaljni?

Ostavite komentar


  1. Fenomen Navaljni je Ruski fenomen Tramp. Taj fenomen je nastao pojavom ‘socijalnih internet mreza’ kojima se zaobilazi klasicna spona izmedju drzavnog establismenta i narodnih masa a koju su do skora cinili radio, televizija i stampa ciji namestenici su bili sami clanovi establismenta. I Navaljni i Trump zavrsice na isti nacin pod tockovima establismenta koji je samo privremeno bio izbacen iz ravnodeze i koji uveliko radi da se socijalne mreze stave pod njihovu kontrolu. Ovo vazi i za Srbiju i blize i dalje okruzenje. Ustvari za sve…

      1. Ni sam Navaljni ne zna ko je on,,,,sto bi covek znao ko je zabavljac na ruskoj politickoj sceni.

      2. Postoji osnovana sumnja u specifičnu težinu I dobre namere direktora „Demostata“i člana upravnog odbora RTS-a (Z.Panovića), koji se sa ogromnom većinom odlučio da D.Bujošević ostane na mestu direktora RTS-a,gde je po njima jel“te sve kako treba.E pa taj „Demostat“(Panović)naravno u prvi plan naše opozicije stavlja dvojac Đilas,Jeremić koji bi jedva prešli cenzus.Iako su već objavili da su osvojili Beograd,što posredno dokazuje da Vučić bira I opoziciju.Normalna opozicija se ne svađa unapred oko broja članova budućeg parlamenta,nego zajedno staje iza jednog nekompromitovanog kandidata.Po mom skromnom mišljenju to bi mogao biti sudija Miodrag Majić,akademik Dušan Teodorović,vladika Grigorije …

        1. Jadni Demostat! Jasno je kao dan o cemu se radi. Nije Navaljni privukao paznju komentarisanjem na internetu, vec svojom HRABROSCU!!! To je ono sto zulja desnicare i populiste svih fela. On je spreman da zrtvuje svoju egzistenciju radi opsteg dobra. Mogao je ostati u Nemackoj i kao beli medved lepo ziveti, ali se VRATIO!. E, dragi moji demokrate, sve dok se ne rode oni, poput komunista, bas zbog toga OMRAZENIH, koji su spremni da daju svoj zivot zbog dobrobiti, npr. Srbije, bolje nam nece biti.

  2. По неименованом аутору Пајтић и Самарџић су политички пензионери… Дакле, на основу текста поменутог неименованог аутора, (и ја бих се стидео да потпишем такав чланак), Јеремић и Ђилас су право решење за опозицију.
    Ако опозиција нема друге људе и друга решења, и ако и надаље буде без иоле сувиског програма, има Вучић да влада док не досади самом себи, или спонзорима са истока и запада.

  3. Samo jos da se shvati da bez normalnih izbora nema nista . Sto se pre to shvati to bolje, uopste ne razumem u cemu je problem tako sitne, male, jednostavne stvari ?. Lepota a i dobro je u jednostavnosti , a neki traze nesto mnogo komplikovanije i mnogo neizvesnije uz veliki rizik da bi dosli na vlast .

  4. Rusk opozicionar Aleksej Navaljni je ustvari “glavni komičar” ruske političke scene (nešto kao Zelenski, kako se pokazalo, na Ukrajinskoj). Zašto bi u Srbiji tražili takvog kad takvih u Srbiji ima „na pasja preskakala“, i u vlasti i u opoziciji. Kad se pogleda srpska politička scena, može se videti nekoliko razumnih ljudi, nedovoljno za nabrajnje na sve prste jedne ruke. Ostalo go bašibozuk što nas uporno davi zadnjih 20-30 godina, što javno, što iz senke.

    1. Slažem se. Konkurencija skandal majstora u srpskoj politici je velika i oni se zadnjih godina umnožavaju. Izdvojio bih Šešelja i Čanka, koji su na prvi pogled na suprotnim stranama, ali obojica uz vlast. Navaljni je, poput Žirinovskog, ruski nacionalista, ali zbog svojih prozapadnih stavova ima podršku sa zapada. Zjuganov(komunista) je iskusan i ozbiljan političar i veliki kritičar Putina i njegovog prethodnika(Jeljcina), međutim njegovi tvrdi komunistički stavovi nisu dobri za zemlju. Poput Žirinovskog i Zjuganov je veliki protivnik zapada, mnogo, mnogo žešći od Putina. Po anketama Jedinstvena Rusija ima rekordno nisku popularnost. Smatram da je Navaljni bio pod pritiskom, od strane zapadnih mentora, da se vrati u zemlju, kako bi popravio rejting, pred skorašnje parlamentarne izbore, odnosno da uzme glasove dvema najvećim opozicionim partijama. Za razliku od srpske i nekih drugih poput britanske, ruska javna scena i mediji nisu tabloidizirani, a Rusi ne vole skandale, zbog čega Navaljni ne može očekivati masovnu podršku. Čak i kod nas skandal majstori na duge staze ne mogu očekivati dobre rezultate, što primeri Šešelja i Čanka potvrđuju, bez obzira što ih prorežimski tabloidi forsiraju. Jedino što, opet za razliku od Rusa, Srbi imaju kratko pamćenje, pa je ponavljanje grešaka iz bliske prošlosti gotovo izvesno. Ne treba tražiti Navaljnog u srpskoj politici, jer samo pristojni političar, može ugroziti režim.

      1. Kome je Mamon bog, mislim na Nevaljnog, taj ne može biti ni nacionalista ni patriota ni demokrata već samo „monetista“ (nekako mi dobro zvuči kao opis alavih na pare).

  5. U Srbiji je odvajkada bilo da bez skidanja glave,nemoze se svrsiti ni jedan poso.
    I to je nabitniji segment, srpskog nacionalnog miljea.
    U stvari, neprevazidjen kao jedino moguc i izvodljiv a sve drgo je pricam ti pricu

  6. Да се не лажемо, мало је наде, јер нема идеологије, знања, морала, патриотизма, све се своди на голи интерес појединаца или група и страних интереса, уосталом то је светских тренд.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.