Kongo ne priznaje entitet Кosova

Ostavite komentar


  1. Mnogi iz Konga ne znaju gde se Kosovo i Srbija i nalaze (i obratno) ali Dacu-koferceta to ne smeta. Ovom demagogu je najvaznije da komsiji crkne krava,pa bude sta bude.

  2. Koliko jo to kostalo ovoga puta.Jadna li ti majka a jos ministar .Kako te nije sramota pred ostalim svetskim ministrima kad znas i ti ko i oni da povlacenje priznanja ne postoji.Zasto lazes ovaj jadan naroda jos gajis i neke lazne nade da ces vratiti kosovo pod vlascu srbije.

  3. @Maki, @Tantal … E pa prethodni komentatori, baš ste zluradi, zlonamerni. Zašto Kongo NIJE bitan, u čemu je stvar? Zar oni tamo u Kongu NISU ljudi? O kakvon crkavanju krave se govori? Koja to krava treba da CRKNE, i zašto? Da li ste vi uopšte sposobni za realnu percepciju stvarnosti, ili vam je samo do svađe i mržnje?

  4. Šta dobijamo sa tim nepriznavanjem „Kosova“.
    Šta ćemo dobiti ako Dačić izdejstvuje još desetak nepriznavanja „Kosova“ od država koje ne odlučuju niočemu važnom.

    1. Glas je glas pa bio on od SAD ili Papua Nove Gvineje ili tako nesto. Ako se spusti broj članica UN ispod 1/3 R. Kosovo ne može aplicirati za priznanje i članstvo u organizacije UN. I kakav je to „Komšija“ @ Tantale, koji je čitav vek živeo na tvojoj grbači i najzad se osilio i oteo ti Zavičaj a tebe proterao u nepovrat. Uostalom, želim ti stvarno da u tvom životu imaš komšije Albance pa da vidiš kakvi su. Uostalom to dobro znaju albanske komšije i Srbija, CG, Severna Makedonija i Grčka.
      Zanimljivo je rešenje koje nemušto predlaže Kongo.
      Etnitet, kao R. SRPSKA u BiH. Tako i KiM u Srbiji. Ništa više i ništa manje. Kada mogu tri naroda i dva etniteta u BiH mogu vala dva naroda i dva etniteta.

    2. Hajdemo ponovo. Svodjenjem priznanja R. Kosovo na 1/3 clanica UN, skidamo sa dnevnog reda svako uclanjenje R. Kosovo u institucije UN a pre svega u UNESKO. Ako predju 2/3 automatski se moze izglasati nezavisnosti R. K.
      I opet Dacicic sa novim predlogom o resenju KOSMET-skog Gordijevog cvora.
      Etnitet!
      Da R. Kosovo bude u Srbiji etnitet kao R. Srpska u BiH!
      Dakle, Srbija bi bila sastavljena izbdva etniteta, Srbija i R. Kosovo.
      Kada mogu u BiH dva etniteta i tri naroda, valjda mogu i u Srbiji dva naroda i dva etniteta.
      Svaka dalja radnja da bude usko vezana sa R. Srpskom.
      R. Kosovo dobije stolicu u UN automatski R. Srpska postaje clanica UN
      Kosovo se pripoji Albaniji istovremeno kada i Srpska Srbiji.
      Moze i kao dve Nemacke da imaju dve stolice u UN ali isto i Srpska, pa da vidimo hoce li pre pasti Prokletije ili presusiti Drina.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.