Laljić: Šanse za privremenu slobodu Mladića minimalne 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim LJajić izjavio je da još nije bilo formalnog zahteva za puštanje na privremenu slobodu haškog optuženika Ratka Mladića, kao i da je u nadležnosti Ministarstva pravde Srbije sve u vezi sa davanjem garancija Vlade.

Prema njegovim rečima šanse za privremeno puštanje na slobodu Mladića su minimalne. Šanse da se haškom optuženiku Ratku Mladiću pruži bolje lečenje, uz mogućnost da to bude i van Holandije su gotovo svedene na minimum, precizirao je večeras LJajić.

Vlada je u svim dosadašnjim slučajevima, na svaki zahtev odbrane optuženih bez obzira o kome se radilo, davala garancije ili za privremeno puštanje na slobodu do početka suđenja ili za puštanje na slobodu radi lečenja, rekao je LJajić, navodeći da govori načelno.

Prema njegovim rečima, u izuzetno retkim situacijama Hag je odgovarao pozitivno posebno kad govorimo o zahtevima za lečenje jer smatraju da zdravstveni sistem Holandije dovoljno stručan.

Država će uvek dati grancije za svakog ko to traži ali dometi tih zahteva su prilično limitirani, o tome odlučuje Tribunal a ne mi, rekao je LJajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari