Lečić: Opozicija Vučiću služi za podgrevanje oholosti

Dramski umetnik i potpredsednik DS govori Branislav Lečić za Danas o Petom oktobru, opoziciji i vlasti

Ostavite komentar


  1. Leko, Tebi svaka čast ali Demokratska stranka ne može da pretenduje na vlast jer prva treba da prođe kroz lustraciju. Pogledaj vrh gradske vlasti u Beogradu, pa tu sedi 2/3 bivših članova DS! Šta ste vi u DS tamo radili? Kakve ljude ste primali, promovisali i uveli u vlast? Da li ste svesni da ste upravo vi, kao stranka praktično vaskrsli ove političke aveti koje imamo danas i to tako što ste toliko naopako vodili ovo društvo da se normalnim ljudima sve zgadilo pa su im, preko belih listića prepustili vlast.
    Dozvolili ste Dačiću da vas prevesla, svesno ili ne to će istorija tek utvrditi, niste ste jasno ogradili od svih onih probisveta iz vaših redova, poimenice ih nabrojali ko su i šta su sve upropastili.
    Narod vama NE VERUJE, videli su vas na delu sve sa Tadićem i ta priča je ispričana, vreme je za nekog drugog ili trećeg a DS može da se vrati tek posle temeljite lustracije svojih/bivših članova.
    Nisam vas čuo da ste recimo odlučili da bivšim članovima NEMA POVRATKA u vaše redove i da NEĆETE sarađivati sa strankama gde su oni preleteli (i gde će tek preleteti kada se promeni vlast), to bi bila prava lustracija koju bi narod razumeo i podržao. Vreme vas gazi, pojavljuju se neki drugi, neukaljani ljudi, nova lica i ako tražite ponovno poverenje naroda moraćete žestoko da se potrudite.

  2. Da, u pravu je Lečić. Pravi čovek demokratskih promena je bio Zoran Đinđić. Drugi mu nisu ni do pojasa. Zbog toga je i uklonjen. Ali, najveći krivac što demokratske promene nisu ispele je Vojislav Koštunica i njegovi satrapi. Ej, od 17 udruženih partija u DOS-u 16 je na jednoj strani a on sam na drugoj. Pa da li je zaista on bio najpametniji ili je to radio po nečijem zadarku. Setimo se samo njegovih poslanika u skupštini (Aligrudić, Bakarec…) pa oni su pričali protiv DS-a kao što danas pričaju Martinovič Marjan Rističević, Atlagić i ostali iz SNS-.a. Oni su upropastili jedan lepo zamišljeni demokratski proces i doveli ove bezumnike na vlast, koji uništavaju narod uništavaju Srbiju i na kraju će uništiti sve nas. Nije nikakva uteha što će pri tome i sami sebe uništiti.

  3. Jako mi je žao što i pored naprednjačkog voza koji punom parom gura instaliranje neoliberalnog kapitalizma u svaku poru društva, a DS će se po vašim rečima profilisati "posle izbora". I pored svega ja za takav neprifilisani DS ne mogu da glasam. Nama više nego ikad treba pravde i brige za gradjane a ne tzv investitore, privatnike, državne službenike tipa komunalna policija i sl. Rasturiše nam državu, ogoliše građane i vi ne znate da li da se profilišete kao obi neoliberali? Srećan vam put…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.