Milatović: Crna Gora podržava dijalog Beograda i Prištine 1Foto: Dnevnik Nove TV/ screenshot

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je izjavio da je Crna Gora posvećena dijalogu i tome da se sve zemlje u susedstvu „vrate dijalogu“ i da „na taj način kao stabilan region idemo napred“.

„U tom smislu podržavamo dijalog Beograda i Prištine i nadamo se deeskalaciji tenzija koje smo videli. Pozicija Crne Gore je jasna: podržavamo dijalog i to je bila tema Samita“ Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) kojem je danas bio domaćin.

„Stabilan region koji je deo EU je jedina zajednička budućnost“, kazao je je Milatović na pitanje o reakciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića na ideju Crne Gore da bude posrednica u dijalogu Beograda i Prištine.

Milatović je kazao da će Crna Gora nastaviti konstruktivnu ulogu u svim regionalnim inicijativama.

Podsetio je da je današnjim Samitom završeno predsedavanje Crne Gore jednom od najvažnijih regionalnih inicijativa – procesom saradnje Jugoistočne Evrope. Po njegovim rečima, odziv visokih zvaničnika među kojima su predsednici država i vlada i ministri potvrda je uspeha crnogorskog predsedavanja.

Predsednik je ocenio da je danas usvojena zajednička deklaracija tog skupa „dobar podstrek prijateljima iz Skoplja“ koji preuzimaju predsedavanje tom inicijativom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari