Miloš Karavezić izabran za prvog sekretara SKOJ-a 1Foto. SKOJ

Na 5. Kongresu Saveza komunističke omladine Jugoslavije drug Miloš Karavezić je izabran za Prvog sekretara SKOJ-a, saopštio je SKOJ.

Kako se dodaje, Karavezić je na toj poziciji nasledio druga Aleksandra Đenića, koji je tu funkciju obavljao 10 godina.

Kongres je održan u nedelju, 26. februara, a slogan Kongresa bio je „Omladina, borba, alternativa!“.

„Kongres je takođe izabrao novi Centralni komitet i Sekretarijat. Tom prilikom su usvojene i rezolucije po pitanju političke situacije u Srbiji i Crnoj Gori, kao i rezolucije o stambenom pitanju, antifašizmu, obrazovanju i Kosovu i Metohiji. Diskutovalo se i o planu rada u periodu do VI Kongresa, novim metodama rada sa omladinom, statutarnim i programskim pitanjima“, piše u saopštenju.

Pozdravne poruke 5. Kongresu SKOJ-a poslao je veliki broj sestrinskih, komunističkih omladinskih organizacija, koje su izrazile solidarnost sa komunistima u Srbiji i Crnoj Gori i želju za daljim jačanjem klasne borbe srpskih i crnogorskih radnika, navode u SKOJ-u.

„Uvereni smo da će izabrano rukovodstvo dati novi elan svim članovima SKOJ-a u borbi za socijalističku alternativu. Članovi Sekretarijata i Centralnog komiteta nastaviće rad prethodnog rukovodstva na daljem jačanju kako same organizacije, tako i njenog položaja među mladim ljudima u Srbiji i Crnoj Gori. SKOJ će u narednom periodu fokusirati svoj rad upravo na rešavanje svakodnevnih problema sa kojima se omladina suočava“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari