Obradović: Vučić spreman da prizna Kosovo

Ostavite komentar


  1. A sta bi ti hteo. Da narednih 100 godina naricemo nad Kosovom. Kada je Josip Broz razvaljivao 1974.g. Srbiju stvarajuci od Kosova i Vojvodine bukvalno nezavisne drzave da li su se tvoji roditelji pobunili protiv toga. Vojvodina je spasena jer su u Vojvodini velika vecina bili Srbi a vasi roditelji i babe i dede su cutali kada je Broz otvorio granicu sa Albanijon i dozvolio da tada najmanje 500 hiljada Albanaca iz Albanije koji su tada bili teska sirotinja se naseli na Kosovu. I sta hocete vise, jel hocete da nam jos desetine generacija ovde pate u sirotinji ili da pobegne iz Srbije u svet a vi političari da se bogatite i lepo živite. Pa ne moze to više tako, pitanje Kosova mora da se resi a vi koji kobajagi se brinete o priznanji Kosova pitajte svoje roditelje zasto su ćutali kad im je Broz razvaljivao Srbiju.

        1. „gorski“, i ja sam negde pročitao da je ćopavi Zakurac zaista otvorio granice za kozoje.ce, ali nisam naišao na broj koliko ih se doselilo.

          1. @Ljubiša***A vama Srbistancima je bio dobar dok ste imali posao,dobro plaćen,godišnji odmor 30 dana,letovanje za bagatelu u odmaralištima,višak,13 plata,povoljan kredit,rang lista za stan,lečenje bez participacije…Niste se žalili? Rečnik ti je krajnje bezobrazan,daleko ispod nivoa prosečne inteligentne osobe.Na čemu si?

          2. Lj…A šta znaš o kolonizaciji-srbizaciji Kosova 1912-1914.,1919-1927,1931.,1935.-1936.,1939.,1941.?Šta su radili Čubrilović sa svojim projektom isterivanja Albanaca,Pećanac,Krstić,Babunski,Trbić i drugi sa svojim kaznenim ekspedicijama vršeći nasilje i teror prema Albancima?

        2. Briselski sporazum je defakto priznanje nezavisnosti Kosova a pre toga rezolucijom 1244 je receno da Kosovo ne moze da ima status kao pre 1999e godine kao i to da ne moze da se pripoji nekoj drzavi

      1. E pa vrlo je bitno!!!! E bas necemo vise da naricemo nad Kosovom!!! Kosovo je prodato i tu nema govora! Jedino ako ga otkupimo nazad od albanaca! Ako ti je do kosova idi pa plati svom albancima koji su tamo da se vrate u albaniju – ako u opste hoce, a nas n ormalne ne davite vise o kosovu jer pored kosova postoji i ostatak planete zemlje koji je ogroman i puno zanimljiviji od kosova !!!!!!!

      2. Ali ce se zato , mnogi komentatori ovde , secati tebe zbog izvaljivanja najvecih gluposti koje jedna glava moze da smisli !!

    1. Apsolutno nije bitno da li ćemo da naričemo nad Kosovom 100 godina! Vratili smo ga posle 500 godina i opet ćemo. Ne rešava se SVE u jednoj generaciji!

      1. Ali zato ovoga puta 500 godina čekanja bi moglo da se oduži na par hiljada 🙂
        Jedino ako Kosovo za Srbiju oslobode/okupiraju Nigerijci i Sirijci…

    2. To nam pričaš već par godina.Zašto ti ne izneseš plan i garantuješ životom da ga možeš sačuvati.Ubedi velike sile da povuku priznanje ako možeš.

    3. Bas bih voleo da znam odakle vam informacija da je Tito prihvatio 500 hiljda Albanaca iz Albanije.Mada mislim da sam mnogo toga procitao taki nesto nikad nisam nasao..1945 Albanija je imal otprilike milion i po ljudi.
      Napustanje jedne teritorije od trecine ukupnog stanovnista neminovno dovodi do sloma te drzave i drustva u celini.
      Ne bi rekao da se tako nesti desilo.Druga stvar,ti dosljaci bi morali od necega da zive a Kosovo u to vreme nije bilo toliko primamljivo mesti za zivot.Bilo je isto ili gore nego u Albaniji.
      90 godina Milosevic je doveo „Srbe“iz Albanije a te iste naselio po Kosovu.Mada su im uslivi zivota bili mnogo bolji negoli u Albaniji,besplatne kuce i imanja i radna mesta,malo juih je ostalo da zivi na Kosovi .
      Takve tvrdnje su lazirane i ne pomaze to nikome.Ako neko musli da moze da preseli milion i po Kosovskih Albanaca ni to nece moci.Vec su pokusali i propali .

      1. Sto puta ponovljena laž, pretvara se i istinu!
        Provereni Srpski zanat
        (D.Čosić)

      2. Tačno. Matematika se tu slaže, ali… Činjenica je da su 1945. godine otvorene granice sa Albanijom, kao i da je „zabranjen“ povratak Srba (koji su kolonizovani po centralnoj Srbiji). Međutim do cifre od 500.000 hiljada se došlo u kasnijim godinama nakon „geometrijske“ reprodukcije šiptara doseljenih iz Albanije. Kada je ta priča „krenula“ ’80-ih godina prošlog veka, odnosila se ukupno na doseljenike i njihove potomke. Eto matematike. A ko ih malo poznaje, po fizionomiji može da napravi razliku između njih (Gege i Toske), kao i onih koji su od Srba „postali“ šiptari.

      3. E vidiš Mili, izgleda da si čitao knjige samo iz jedne kuhinje. Šesdesetih i sedamdesetih godina su šiptari bežali od režima Envera Hodže (između 300 do 400 hiljada) je naseljeno na prostoru Kosova i Metohije. To je naša realnost kojoj plaćamo danak.

    4. Nema priznanja kosova,ne zanima nas standard,ionako nista necemo dobiti,kao ni do sada,Ako ga priznaju,znaci ce ih kraj na ulici

      1. @Lisi***Mnogi neće da znaju na koji način je srpsko-crnogorska vojska „oslobađala“ i današnje Kosovo i Albaniju zarad izlaska na Jadran preko Drača i albanske obale za vreme Balkanskih ratova.I sad se pitamo otkud tolika „ljubav“ Albanaca prema Srbiji i njenoj vlasti?!

    5. Anice, ako si srp(b)kinja, ne zasljužuješ da pripadaš našem narodu, a ako nisi, onda nije ni bitan tvoj komentar!

    6. Svakako da je Broz kumovao svemu oko KiM,ali i posle njega je nastavljena losa politika .Inace po zadnjoj anketi Zapada oko 79% Srba je protiv EU radi priznavanja tzv Kosova,pa ste vi u oni 21%,u manjini.

  2. Priznanje Kosova bi bio najbolji potez za Srbiju i Srbe koji žive na Kosovu.
    Ako Vučić to uradi biće mu to prvi društveno koristan politički potez koji je napravio u svojoj karijeri.
    Jedino što posle samo može sam sebe da ukopa i viče “utabajte”. Ipak postoji i druga opcija za njega a to je da pusti kosijanu i bradu i bude košarkaški trener negde daleko kraj mora.

    1. Prvi najbolji potez je bio uvodjenje PayPal-a u Srbiju, sto ona ministarka sto je osudjena na sedenje u kuci nije htela da uradi, znamo zasto.

      1. Baš si ubo’ temu ko prstom u vrhovnikovo prkno.

  3. Bitno da se nešto priča, pa makar i gluposti! Nisam siguran da ovaj čovek i sam veruje u ono što priča a kamo li neko drugi! Jedina politika ovog čoveka je Aleksandar Vučić! Izađi više na izbore Boško pa da i ti prođeš kao Čeda, i da shvatiš da treba da promeniš zanimanje!

    1. Pa izadji ti na namestene izbore. Čemu izlaziti i učestvovati u nečemu nameštenom.

  4. Boskic kazi vise kako bi to resio pitanje statusa pokrajine Kosovo. Sta bi ti potpisao

      1. Upravo tako!
        Zašto ljudi misle da treba nešto da se prizna ili potpiše, to mi nikada neće biti jasno.
        Ta priča je gotova, Kosovo na jednu stranu, Srbija na drugu i ćao!

        1. Naravno, Albanci na svoju stranu a zna se odakle ste do[li pa je jelte red da se i vratite.

      2. Pa, što nas onda toliko pritiskaju po pitanju Kosmeta, ako je ono već predato?

  5. Ukoliko Vucic namerava da proda KiM zasto je onda zahvaljujuci radu ove Vlade 18 drzava povuklo priznanje? Lupas Bosko, lupas vise nego ikad.

    1. Ja u to ne verujem mada su one sirotske zemlje koje se prodaju za par evrića.

      1. Bolje je cutati nego lupetati, vecina misli samo o svojoj guzici.Zasto dati nesto sto je tvoje? Sve sto imate svoje dajte,ali tudje nemojte davati jer nemate pravo na to.Nema niko pravo da nekom nesto daje jer to nije njegovo.Zato,gospodo draga ne petljajte se u nesto sto ne poznajete.Kosovo je srpsko bilo i bit ce(sto je bilo prije ,bit ce i opet).Zaludjene su vodece srpske glave zapadom,zapad nas handri od kako ja znam. Treba im reci ne,i biti spreman braniti svoje do poslednjeg srbina.Pa ko osta osta.

      2. Hoču Anicu da mu objasnim da Jena veze o ballkanskim istoriji. A lbanski su terali vekom od svoje kućama zapada Ballkana na jugom,
        Isteralli vi serbi sa sillom od Okolline Niša, tamo du billige sve albanske zemle, uzeli Nase sa silom. Moj Deda živeo tamo i on je isteran sa sillom od svoje zemlje, ništa nije primio za svoje zemlje i svoje kuče. Umro u Kosovë (Marec). Moj otac umro u Prishtinë. Vi serbi snate samo ovo, i ovo..sve je naše. Znate najbole kako tuđe da uzimete za to ste svetski majestori. I tako dale i daleeee…

        1. Albian ti nešto nadrobi a ni svesan nisi šta si nalupetao. Moraš znati svoju istoriju a ona glasi: Arnauti su današnji Albanci muslimanske vere, koji su za vreme Otomanske imperije prešli iz hrišćanstva u islam. Arnauti je naziv da bi ih obeležili. O Nišu vi maštate od tog vremena; ali vam je nedostupan nikad neće ni biti.

  6. Boško neka pročita još neka dela Mite Ljotića.
    Možda če tamo pronaći rešenje za Kosovo.

    1. Vi zivite u mraku,navedite mi jednog politicara u Srbiji koji se ne bi odrekao KiM.Zalosno je koliko su svi pioni Zapada,a svojom kritikom kritikujete stav srpskog naroda.

  7. Kako Boško može da lupa ovako. Mene bi bilo sramota da izađem i pričam neke stvari, a da nemam dokaze za to. Očigledno da je čovek prso i sad je u ćorsokaku. Postao je bivši poslanik, a uskoro će biti i bivši lider Dveri i bivši političar. Mada, huligani se raduju njegovom dolasku, bio bi dobar huligan.

  8. Kosovo je izgubljeno vec odavno ali niko ne sme da to zvanicno prizna. A ne znam sta se ceka. Jedino kako bi mogli vratiti Kosovo je da ga vojno zauzmemo. A to nece moci jer bi nas Nato ponovo bombardovao. Ili, ima jos jedna varijanta, isto tako realisticna, da nam ga Albanci dobrovoljno vrate. Trece nema.

    1. Pametan si rule , svaka ti je kao u njegosa . Samo jedno treba da znas . Nato postoji jedan treptaj istorije a KiM su tu uvek .Sve zavisi od nas na kraju

      1. Od vas samo zavisi dal ćete ponovo doboti po njušci ili ne…ama baš ništa drugo!
        Čuj ga, od vas nešto zavisi, how yes no!

        1. A ti onda daj i Smederevo, samo da slučajno nešto ne zavisi od tebe i da ti ne prigovori neka svetska vrana šta ti radiš uopšte ovde na „njihovoj“ teritoriji

    2. Ima i trecu opciu da nastavite dazivite u zabludama da je „Kosovo srbija“ i to je neka resenje

    3. Da vojno zauzmemo Kosovo ne smemo jer ssvi znamo šta bi se desilo nakon toga, Albanci da odustanu od KIM i vrate nam ga to sigurno neće tako da nema mnogo opcija i pred Srbijom je veoma tećak zadatak i odluke.

      1. Ajde „Dragani“. Ma nece biti da je ijedna okupacija trajala vecno, vecna je samo ljudska glupost sto rece cika Ajnstajn.

  9. Sve sto ste naveli Obradovicu je tacno. Ali to je svakom coveku u Srbiji odavno jasno. Tako da pokusate da javnost ipak obavestite o necemu novom, molio bih vas iskreno i dobronamerno.

    1. Pusti ti Boška. Ne može Boško da misli umesto tebe. Dosta je bilo lenjosti uma. Dovoljno je da se priupitaš da li je bolja reintegracija za sva vremena ili pravo žalbe. Jer mi se Vučićevim priznanjem de facto ne rešamo Kosova nego Vučića i njegovog kompradorsko režima. Davno je to počelo, ali sve što ima početak ima i kraj.

    2. Pa i ovo što je Boško rekao su nagađanja i gledanje u pasulj šta će se tek desiti.

  10. Ja sam prvi za da se prizna Kosovo a da nam se zauzvrat pripoji Republika Srpska i da već jednom skinemo taj teret sa leđa Srbije jer ne možemo nikako da nastavimo dalje u budućnost dok ne rešimo taj problem.

    1. Vrlo opasna glupost koja se protura da bi se olaksalo protivpravno otcepljenje Kosova.Kad si ti cuo da okupator ista ikome nudi u zamenu za ono sto je vec okupirao? Nego da se lepo vratis na svoje u Bosnu i tamo pametujes.

  11. kako moze da prica u tudje ime, a i Vucic nikada nece priznati nezavisnost KiM, u to sam sigurna

  12. da ste vi ostali na vlasti, vi biste to resili u tren oka, odma biste prodali i izdali KiM, unistili biste bnacisto drzavu

  13. Priznaje ga vec od 2012 sve do sada i nikako da ga Prizna
    Jedino je Jeremicu to pošlo za Rukom 2008

  14. Do skora je Obradović tvrdio da ga je već priznao, kako sad može ponovo da ga prizna?

  15. Kako Obradović da privuče pažnju javnosti, ako ne daje ekstremne izjave, i ne podhranjuje najgore strahove kod naroda?

  16. Dobra ova Boškova fotografija dok je (neuspešno) štrajkovao glađu, mogao bi češće…

  17. Reče čovek koji je 2016. na izbornom mestu u svom selu Vranići, gde ima više od 20 članova uže i šire familije (a o meštanima da ne govorimo) dobio 6 (slovima šest) glasova.

  18. Boško, svaka čast sa nekoliko reči sve je rečeno. Vučić radi očuvanja svog statusa sve će učiniti da udovolji zapadu kako bi mu pogledali kroz prste za katastrofalanu politiku koju vodi u Srbiji

  19. Kosovo je prodata zemlja. Svi srbi koji su bili vlasnici zemlje na Kosovu, a imali mogucnost da prodaju za velike pare, su istu i prodali. Kriviti nekog drugog je degutantno i licemerno. Prodali ste zemlju na Kosovu i zivite sad u blagostanju od tih para, sta zelite da silom vratite prodato.

    1. Pola Kalifornije imaju Meksikanci i sta cemo sad?
      Nema te kupovine koja menja granice, ali tupavima je svaku zvaku lako prodati jel tako..

  20. Gospodo opozicionari ako se tako možete nazvati, dosadili ste i Bogu i narodu sa vašim ponavljanja da će državni vrh potpisati priznanje Kosova. Na veliku sreću naroda to se još niti će se desiti. Zat prestanite već jednom sa lažima i prvarama.

  21. Obradovic prica ono sto bi on uradio da je na vlasti,prodao bi i narod i Kosovo zarad licnih interesa.

    1. U psihijatriji postoji sindrom projekcije – ono sto radite sami pripisujete drugima. Vucic defakto odavno priznaje laznu drzavu i otudjuje prava Srbije i pravna i ekonomska parce po parce pocevsi od protivustavnog Briselskog sporazuma. Da li ce kada sve da staviti neki potpis je skoro pa nevazno za njega ali za Albance ocigledno jeste.

  22. Nije, niti ce priznati Kosovo, mora da si previse bio na suncu Boskic.

  23. A kako mislis da bi mu priznavanje Kosova omogućilo da ostane na vlasti?Koliko lud covek bi mogao to da upari?Ne znam ni kojim to njegovim gestom ti zakljucujes ili vadis informacije pa si tako ubeđen da će hteti da ga prizna?Mene licno nervira samo jedna njegova recenica koju ponavlja,ne mogu oni da dobiju sve a mi ništa!To mi zvuči kao slaganje sa njima da će im se dati većina i kao da prosi za neke komadiće svoje države.Nema njima nista naravno a on nema ingerencije da bez referenduma napravi bilo kakav korak ka priznavanju Kosova.S druge strane tvoji sadašnje kolege su doprinele otcepljenju Kosova kao niko pre njih.Razmisli pre nego nesto izjavis jer iapadaš neozbiljniji no sto jesi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.