Šapić ne vidi razlog da se ne kandiduje za gradonačelnika, opozicija podigla transparente kada je izašao da govori 1Foto: print screen Studio B

Ne vidim razlog da ne budem kandidat za gradonačelnika Beograda, rekao je Aleksandar Šapić na sednici skupštine Grada Beograda. Kada je Šapić izašao za govornicu odbornici opozicije su ustali sa klupa i podigli transparente sa zahtevom za raspisivanjem prevremenih izbora.

 

Šapić je kazao da izbore nameću okolnosti i da je moguće da će ih biti.

„Ako bude dogovora oni će se desiti. Mi smo spremni za izbore“, izjavio je gradonačelnik Beograda.

Opozicija je izviždala delove Šapićevog obraćanja, a predsednica Beogradskog odbora SSP Mila Popović, prišla je gradonačelniku sa dokumentom o ostavci, koji mu na gotovo svakoj sednici nudi da potpiše. Gradonačelnik je uzeo papir, ali nije potpisao ostavku, već napisao šaljivu poruku u vidu autograma „Našoj Mili od Ace Šapića“.

„Ovo nikad nismo imali u gradskom parlamentu, ja vas krajnje dobronamerno pitam da li hoćete da isključite razglas koji ste pustili? Stavili ste ga između klupa i nekog ste kao prevarili. Mi ovde donosimo odlluku o vaspitačicama, njihovim platama, vrtićima, školama, novim investicijama. Ako mislite da je ovo vrhunac demokratije svaka čast“, kaže Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada obraćajući se opoziciji koja stoji i drži transparente.

Šapića je reporter Nove.rs pitao i da li će na sledećim beogradskim izborima biti kandidat za gradonačelnika SNS ili će nastupati u okviru neke druge političke organizacije, a Šapić je rekao:

„Ne vidim razlog da ne budem, e sad da li će to biti SNS ili neka druga organizacija, možda će biti čitava vladajuća većina. Ukoliko bude prevremenih izbora, da to očekujem i ne vidim razlog da se to ne desi. Da li je svima lakše kad imate pun mandat, da, ali novi beogradski izbori su za vas iz opozicije ove, one, tema od prvog dana mog mandata. Ako procenimo da treba da se dese beogradski izbori, oni će se desiti, mi smo spremni na izbore“, rekao je Šapić.

 

Pre početka zasedanja Skupštine garda, predstavnici odborničkih grupa stranaka koje organizuju protest Srbija protiv nasilja u Skupštini grada Beograda poručili su da će današnju sednicu gradskog parlamenta obeležiti reči ostavka i izbori, a pridružili su se i zahtevu za pdržavanjem parlamentarnih i beogradskih izbora. U Skupštini je bilo jako obezbeđenje, tvrdili su predstavnici opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari