Opozicija na Kosovu spremna za izbore 1

Opozicione stranke izrazile su spremnost da izađu na vanredne izbore, jer ocenjuju da vlada nije ispunila predizborna obećanja. Vladajuća stranka, pak, poručuje, da se to radi samo da bi se odvukla pažnja sa problema na severu Kosova, piše Kosovo online prenoseći Teve 1.

Predstavnici Demokratske partije Kosova izrazili su spremnost da zajedno sa ostalim opozicionim strankama izađu na varedne izbore.

„Dve velike stranke, DPK i DSK, moraju zajedno preuzeti inicijativu da ujedine sve političke partije, uključujući i stranke zajednice. Kao zajednički front moramo uložimo napor da srušimo vladu“, rekao je Džavit Haljiti iz DPK.

Iz Demokratkog saveza Kosova kažu da sa Kurtijevom vladom Kosovo nazaduje već tri godine.

„Što se DSK tiče, mi smo spremni. Izbori su neophodni zbog lošeg upravljanja državom i pre svega sa nazadovanjem koje je Kosovo napravilo u poslednje tri godine, u smislu ekonomije, socijalnog blagostanja i otvaranja novih radnih mesta i masovnog odlaska građana“, izjavio je poslanik DSK Armend Zemaj.

Za izbore je spremna i Alijansa za budućnost Kosova.

„Što se tiče AAK, radili smo tokom ovog mandata sa svakom zemljom, sa svakim građaninom i mislim da smo dobro pripremljeni za učešće na izborima“, rekao je Paljaj Ljekaj iz ove partije.

A iz vladajuće partije ocenjuju da će opozicija skrenuti pažnju sa situacije na severu Kosova.

„Kosovo trenutno ima određenih poteškoća, posebno na severu. Opozicija na izborima može dobiti mogućnost da se takmiči, ali s druge strane mogu biti smetnja za situaciju na severu. Verujem u ovo drugo“, rekao je poslanik Armend Month.

Poslednji parlamentarni izbori održani su 14. februara 2021. godine, na kojima je Pokret Samoopredeljenje obezbedio 58 mandata u Skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari