Pokrenut sajt za izbor zajedničkog kandidata opozicije za predsedničke izbore 1Predstavnici opozicije na stepeništu parlamenta Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Sajt „izbori.se“ na kojem građani mogu da glasaju o najboljem kandidatu opozicije na predstojećim izborima, pokrenut je danas.

„Mađarska opozicija je pre dve godine održala izbore pre izbora. Na njima su glasali obični ljudi, masovno. Izabrali su zajedničkog opozicionog kandidata, pa otišli na prave izbore i pobedili. Naša opozicija ide u četiri kolone. Pomirili su se s tim da (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić bude predsednik do 2027, i svu su pažnju usmerili na beogradske izbore. Ostaje da mi, birači, organizujemo predizbore“, navedeno je na tom sajtu.

Među predloženim kandidatima su nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, sudija Miodrag Majić, pravnica Vesna Rakić Vodinelić i glumac Dragan Bjelogrlić.

Među predloženim kandidatima su i Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd, general Zdravko Ponoš, ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, vladika Srpske pravoslavne crkve Grigorije (Mladen Durić), reditelj Boris Malagurski, lekar Branislav Nestorović, političari Milan St. Protić i Jovo Bakić, humanitarac Alek Kavčić, ekonomista Miodrag Zec, novinarka Jelena Obućina, advokat Božo Prelević.

„Osoba koja dobije najveći broj glasova, i prihvati kandidaturu, naš je kandidat za predsednika“, navedeno je na sajtu, a glasanje se vrši putem Fejsbuka.

Na Fejsbuku postoji i grupa „izbori.se“, sa profilnim natpisom „Recept za smenu Vučića“, ali nije precizirano ko stoji iza te grupe.

Na sajtu se može videti da je do sada glasalo oko hiljadu građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari