Pokret SRCE: Protiv političkog kadriranja, za prelaznu Vladu 1Foto: Dušan Pešić / Danas

Pokret „Srbija centar-SRCE“ ocenio je danas da je za izlazak iz krize rešenje formiranje prelezne Vlade Srbije a ne „poltičko kadriranje“.

Taj vanparlamentarni pokret je to saopštio povodom navoda medija da je ministar dijaspore Djordje Milićević, iz Socijalističke partije Srbije (SPS) imenovan za vršioca dužnosti ministra prosvete.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, portal N1 je preneo da je taj funkcioner SPS imenovan na novu dužnost odlukom premijerke Ane Brnabić.

Resor prosvete donedavno je vodio Branko Ružić (SPS) koji je podneo ostavku kao „moralni čin“ posle napada u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u kojem je početkom meseca 13-godišnji učenik hicima iz pištolja ubio deset osoba.

Skupština Srbije konstatovala je Ružićevu ostavku 29. maja.

Pokret „SRCE“ kojeg predvodi penzinosani general Zdravko Ponoš, kandidat dela opozicije na lanjskim predsednički izborima, ocenio je da „shvatanje resora u Vladi kao stranačkog plena pokazuje suštinu delovanja aktuelne vlasti“.

„Jedino rešenje kompleksne političke situacije jeste formiranje prelazne Vlade da bi se zaustavio talas nasilja i daljih podela u društvu“, smatra taj pokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari