POKS: Srbi ne treba da idu na izbore na Kosovu 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je Vladu Srbije da upozori predstavnike Evropske unije da će proglasiti ništavnim Briselski sporazum ako privremene institucije na Kosovu i Metohiji istraju u nameri da održe izbore 18. decembra u četiri opštine na severu, a bez učešća Srba.

U saopštenju se ističe da POKS pozdravlja odluku Srba da ne učestvuju na „lažnim izborima“ i istakao da je odluka o raspisivanju izbora sa namerom da se na njima u slučaju bojkota Srba izaberu Albanci sigurno doneta uz saglasnost Nemačke, Francuske i Evropske unije.

Dodaje se da je to učinjeno „kao metoda pritiska na Srbiju da prihvati njihov predlog sporazuma između Beograda i Prištine“, ali da Srbija treba jasno da odogovori da je taj predlog neprihvatljiv.

Ističe se da davno upozoravaju na štetnost Briselskog sporazuma za srpske interese i da je sada više nego jasno da nijedna tačka sporazuma od koje Srbi mogu imati korist nije sprovedena, ali jesu sve koje su bile u interesu Albanaca.

„Ostalo je samo da Srbija zapreti njegovim ukidanjem i vraćanjem na stanje pre Briselskog sporazuma. To naša država treba da uradi ukoliko secesionisti izaberu na nelegalnim izborima u četiri srpske opštine svoje predstavnike“, istakao je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari