“Pre godinu dana, u noći između 24. i 25. aprila, grupa osoba s fantomkama na glavama bagerima porušila je nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici.

Ta maskirana grupa je maltretirala prolaznike, oduzimala im mobilne telefone i vezivala ih. Rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu jedan od najgorih primera kršenja propisa. Te noći na jednom delu teritorije države pravna država je bila suspendovana. Te noći građani su zvali upomoć nadležne, ali policija nije reagovala, što je nedopustivo. Usmeravala ih je na komunalnu policiju koja je govorila da to nije u njenoj nadležnosti. Nepoštovanje propisa jedan je od ključnih razloga što Srbija propada”, rekao je juče na konferenciji za novinare šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović i dodao da se i u parlamentu Srbije svakodnevno ruše pravila.

Radulović je optužio predsednicu Skupštine Srbije i premijera Aleksandra Vučića da svakodnevno krše  propisana pravila ne odgovarajući na pitanja poslanika , mada je  rok za dostavljanje pisanih  odgovora 15 dana  od dana postavljanja pitanja .

„Od početka ovog skupštinskog saziva postavio sam 19 pitanja predsedniku vlade Alesandru Vučiću i devet pitanja predsednici parlamenta Maji Gojković. Ni na jedno od ovih pitanja do sada nisam dobio odgovor. Zato sam pre šest meseci, ali i ovih dana ponovo pitao da li je tačno da azerbedžajnska firma „Azvirt“ koja je angažovana na izgradnji puta Ljig – Preljina uvozi naftu bez plaćanja carina, akciza i PDV  i tu naftu dalje preprodaje našim  podizvođačima kao što je Planum po punim tržišnim cenama. Pitao sam i da li je istina  da je ta firma zakupila separaciju Takovo  i da iz nje vadi usitnjeni kamen agregat koji takođe prodaje  našim podizvođačima po ceni od 35 evra  po kubnom metru, dok je tržišna cena 21 evro. Zbog čega premijer i ministarstva došuštaju ovakvo ponašanje  i izvlačenje novca iz Srbije  i zašto ne odgovara na pitanja  poslanika DJB“, naveo je Radulović.

On je ponovio da ni poredsednica poarlamenta do sada nije odgovorila ni na jedno pitanje DJB, u vezi a planom rada parlamenta , ali i neodržavanje kolegijuma skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari