Ružić: Jedinstveni birački spisak nikada ažurniji

Ostavite komentar


    1. Cale mi, na zalost, umro ’12. Uredno stize papiric. Ako stigne ponovo, da ti se javim Ruzicu?..nije tema, ali da li je i ovaj covek ikada bio zaposlen negde..nesto..

    2. Nemojte tako…. Srbija je demokratska zemlja najvisih standarda….I moja prababa Obrenija ima pravo glasa, a umrla je 1953. godine… U kojoj to zemlji jos ima????

  1. Kako se promene u maticnoj knjizi vencanih odrazavju na biracki spisak?
    To je izjavio, maticna knjiha umrlih sve jasno, ali maticna knjiga vencanih ?! I ako ga je Ruzic sredio, biracki spisak, kako je to ucinio, s obzirom na onoliki razliku u broju gradjana koji ovde zive po popisu i broj gradjana koji su u spisku bili. T crazlika nije tacan pokazatelj ali jeste indikator, a radilo se o razlici od preko 800 hiljada ljudi, neka je i pola od toga stvarna razlika bila, sta je tacno ovaj ministar postigao da to sredi,, mozda ovo sto kaze da je uvezao sa maticnom knjihom vencanih 🙂

    1. Kako ti nije bilo čudno još 2012 kada smo uživali „punu demokratiju“
      7.182 miliona stanovnika popis 2011
      6.7 miliona glasača
      Iako je na popisu bilo ~1.2 maloletnih lica

      godineIsti broj 6.7 miliona birača 2012 2014 2016 2017 godine

      Isti oni koji su organizovali izbore sa 6.7 miliona glasača 2008 2012 sada tvrde da taj birački spisak nije tačan a nije im smetala kad su oni bili „demokratska vlast“
      Birački spiskovi su problem ojo šd „prvih slobodnih izbora“ 1990

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.