Predsednik Republike Tomislav Nikolić najavio je da će u prvom tromesečju 2013. biti potpisan sporazum o strateškom partnerstvu s Ruskom Federacijom i Azerbejdžanom, „što donosi novu sigurnost i predstavlja Srbiju kao državu koja ne stoji na jednoj nozi i čini je državom koja sarađuje sa svima u svetu“.


Nikolić je za agenciju Beta kazao i da nije on kriv za tenzije u odnosima Srbije s Hrvatskom i BiH. Dodao je da je po izboru za predsednika „dočekan na nož, ne samo u Srbiji, već i u regionu“.

Predsednik Srbije je kazao da „nema problem sa Crnom Gorom“ i da odnosi dve države moraju da budu bolji kako bi i Srbi u Crnoj Gori živeli bolje.

Prema njegovim rečima, postoje velike mogućnosti da pomogne u sporu Makedonije i Grčke oko imena bivše jugoslovenske republike, koji blokira put Skoplja ka EU. Takođe, Nikolić je najavio „istorijsko pomirenje“ s Mađarskom u martu ili aprilu 2013. godine.

Poslednje oslobađajuće presude Haškog tribunala za zločine nad Srbima ostaće „bruka na međunarodnom sistemu“, ocenio je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari