Srpska lista: Sprovodimo odluku Vučića 1Foto: Logo

Objavljujemo da ćemo sprovesti sve odluke premijera Aleksandra Vučića, da zamrzavamo svoje učešće u radu kosovske skupštine i vlade, a Mirjana Jevtić više neće obavljati funkciju ministra za lokalnu samoupravu, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Poslanici Srpske liste su saopštili da će ispuniti sve odluke dogovorene na sastanku sa Vučićem i da ponovo zamrzavaju svoje učešće u aktivnostima kosovske skupštine, prenosi RTS.

Predsednik Aleksandar Vučić je predsednik naše jedine Vlade i njegov autoritet je, kako za nas tako i za sve Srbe na Kosovu i Metohiji nesporan, dodaje se u saopštenju. Oni dodaju da će „u skladu sa zahtevom predsednika Vučića, Mirjana Jevtić napustiti ministarstvo lokalne samouprave, jer kao Srpkinja sa Kosova i Metohije, poštuje autoritet i zahtev premijera Srbije i ponašaće se u skladu sa tim, dodaje se u saopštenju.

Niko za Srbe na Kosova i Metohije nije uradio više od Aleksandra Vučića i borba srpskog naroda nije moguća i neće biti uspešna ukoliko iz bilo kog razloga ne bude postojalo jedinstvo i tesna veza izmeрu predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, navodi lista.

U saopštenju se podvlači da Srpska lista okuplja sve Srbe na Kosovu i Metohiji, bez obzira na njihovu političku pripadnost.

Aleksandar Vučić ima naše puno poverenje i zahvalnost za trud i posvećenost rešavanju naših problema. Vučić je naš premijer, a ne Mustafa, tako je bilo i tako će biti, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari