Kosovska Mitrovica

„Narod na Kosovu ćutao i trpeo Vučićev teror“

Neverovatno je šta sve može uraditi Aleksandar Vučić u tri dana, od izjave o prekidima svih odnosa sa Kosovom do najave uspostavljanje bliskog prijateljstva sa Albancima, pa onda opet da je sporazum sa Albancima nemoguć.

Vučić: Laž da nezavisnost Kosova mora da se prizna do kraja godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Kosovskoj Mitrovici da je notorna laž da je „neko spreman i mora da prizna nezavisnost Kosova do kraja godine“, da još nema nikakvog dogovora, ali je naglasio da Srbija hoće mir i nastaviće da pruža ruku Albancima, „makar stalno ostajala u vazduhu“.

Vučić: Zahvalnost Mileni Ivanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas na mitingu u severnoj Miotrovici, Mileni Ivanović, supruzi ubijenog političara sa Kosva Olivera Ivanovića, što je došla na ovaj skup i ostala uz svoju državu.

Vučić: Izvinjenje meštanima sela Banje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pre nego što će, kako je rekao, pročitati ono što je nedeljama pisao, izvinio se danas građanima, meštanima sela Banje na mitingu u Kosovskoj Mitrovici, do kojih nije mogao da stigne jer su putevi bili blokirani.

Vučić položio cveće na spomen ploču Olivera Ivanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Milena Ivanović, udovica ubijenog političara Olivera Ivanovića, položili su danas venac na spomen ploču ispred kuće u kojoj je Ivanović ubijen 16. januara ove godine u Kosovskoj Mitrovici.

Velika ulaganja Srbije u KBC u S. Mitrovici i Gračanici

Nastavljajući dvodnevnu posetu Kosovu predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obišao Kliničko-bolnički centar u Severnoj Mitrovici gde je uručio vrednu opremu za zdravstvene centre u Mitrovici i Gračanici, prenosi RTK.

Odlazak na miting Vučića obaveza?

U školama na centralnom Kosovu pripremaju se spiskovi sa imenima zaposlenih koji će 8. i 9. septembra ići u Zubin Potok, kakva je bila prvobitna najava, odnosno Kosovsku Mitrovicu, kako je u petak potvrđeno, na skup povodom najavljenog dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prenosi Kossev.

Uvreda za Olivera Ivanovića, njegovu porodicu i saradnike

Zamenik predsednika Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Ksenija Božović izjavila je za Danas da SDP ne prihvata odluku SO Severna Mitrovića da ime ubijenog predsednika ove Inicijative Olivera Ivanovića dobije Nemanjina ulica u Bošnjačkoj mahali.

Tatjana Lazarević: Retorika Srpske liste je jezik 90-ih na steroidima

Retorika Srpske liste prilikom javnih obraćanja i u pisanim saopštenjima predstavlja jezik devedesetih na steroidima, a terminologija i kontradiktornost činjenica kojima barataju može da se sažme u jednu rečenicu, i ona glasi „crtanje meta ljudima na čelo“ – upozorava u razgovoru za Danas urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević.

Oliver nije slučajna žrtva, reč je o političkom ubistvu

Sasvim je sigurno iz priča koje se pojavljuju na društvenim mrežama i u medijima da je protiv Olivera Ivanovića vođena ozbiljna kampanja i da je to bilo, kako nazivaju, „crtanje mete“ na njegovom čelu.

Gradonačelnici kosovskih opština uputili pismo Vučiću

Gradonačelnici deset kosovskih opština sa srpskom većinom uputili su danas pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga mole da ne odustane od borbe za pravedno, kompromisno i održivo rešenje, koje će značiti bolju budućnost ne samo za Srbe na Kosovu i Metohiji, već i za celokupni srpskog narod.

Simić: Razgraničenje može da spreči etnička čišćenja

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da ideja razgraničenja sa Albancima u osnovi ima nameru da spreči sva eventualna buduća etnička čišćenja, dodavši da je to jasno svakome ko iskreno mari za budućnost Srba na Kosovu i Metohiji.

Prva Poslednja