Kosovska Mitrovica

Oslobođeni Srbi iz Zubinog Potoka

Šestorica Srba, civila, koje su u Zubinom Potoku uhapsile specijalne jedinice Kosovske policije, oslobođeni su, javili su kosovski mediji na srpskom jeziku.

KPS: Oružani otpor u Mitrovici, zaplenjene i duge cevi

Kosovska policija saopštila je da je uprkos oružanom otporu u severnom delu Kosovske Mitrovice izvršena policijska akcija u kojoj je uhapšeno nekoliko policijskih zvaničnika i građana, osumnjičenih za učešće u organizovani kriminal, krijumčarenje robe i zloupotrebu službenog položaja.

ROSU upao na sever Kosova, Vojska Srbije u stanju pune borbene gotovosti

Jedinice ROSU upale su jutros na teritoriju sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije, gde je uhapšeno najmanje pet osoba pod sumnjom da su umešane u organizovani kriminal, javlja RTS i dodaje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti.

Hoti: Nisam prisustvovao incidentu

Predsednik parlamentarne grupe DSK Avdulah Hoti negirao je da je prisustvovao incidentu u seduštu stranke u Mitrovici, pojašnjavajući da je bio prisutan samo na početku sednice.

Kosovo: Sukob između delegata DSK u Mitrovici

U sedištu DSK u Mitrovici, došlo je do fizičkog sukoba između članova stranke, kojom prilikom je povređen i jedan policajac, izveštava Gazeta Ekspres, prenosi RTK2.

Kampanja na severu Kosova: Srpska lista poziva na masovan odziv, opozicija na bojkot izbora 19. maja

Kampanja uoči izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova trajaće još danas i sutra a kandidate Srpske liste u predizbornim aktivnostima prate i predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju koji pozivaju građane na masovan odziv, navodeći da lokalni izbori 19. maja predstavljaju „referendum za opstanak Srba na severu Kosova i Metohije“.

SDP: Posle 16 meseci ni reč o ubistvu Olivera Ivanovića

Građanska inicijativa „Srbija, demokratija, pravda“ podseća da se danas navršava 16 meseci od ubistva njenog predsednika Olivera Ivanovića ukazujući da istraga još „tapka u mestu“, a da u poslednje vreme „nema izjava, komentara niti bilo kakve zvanične informacije ko je ubio Ivanovića“.

Možda je Kosovo zaista drugi Jerusalim (ENGLISH)

Već dugo smo lutke na koncu kojim upravljaju političke elite iz Beograda i Prištine, a pre svega iz velikih svetskih prestonica: Brisela, Londona, Berlina, Vašingtona, Moskve.

Tači: Izbori na severu Kosova i Metohije 19. maja

Predsednik Kosova Hašim Tači raspisao vanredne izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova, u kojima su predstavnici Srpske liste krajem novembra podneli ostavke, prenosi N1.

PrvaPoslednja