Kosovska Mitrovica

Miroslav Ivanović: Zašto ćute o raspoloživim dokazima?

Povodom deset meseci od ubistva Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“  danas su ispred sedišta SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde je Ivanović likvidiran, članovi njegove porodice, saradnici i prijatelji palili sveće, kao što to čine svakog 16. u mesecu.

Ćutanje o Ivanovićevom ubistvu – projekat Beograda i Prištine?

Od kako je Kosovska policijska služba krajem oktobra udvostručila nagradu za informacije koje mogu doprineti rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“, list Danas od Specijalnog tužilaštva Kosova nije dobilo odgovor na pitanja zbog čega je iznos za nagradu sa 10 podignut na 20 hiljada evra i da li je to signal da istraga dospela u ćorsokak.

Izbušene gume na automobilima kosovskih Albanaca

Nepoznate osobe izbušile su gume u Severnoj Mitrovici na pet automobila u vlasništvu kosovskih Albanaca u noći između utorka i srede, a vest je danas potvrđena u dnevnom izveštaju Kosovske policije, javlja KoSSev.

Lekari iz Italije na Kosovu

Grupa od 28 Italijana, među kojima je i 13 lekara specijalista, koji su u oktobru stigli na Kosovo u sklopu projekta „Docs for KiM“, pregledali su za prva tri dana posete 140 bolesne dece srpske i albanske nacionalnosti.

NVO Aktiv: Razmena bi dovela do egzodusa

Nevladina organizacija Aktiv iz Kosovske Mitrovice u studiji o eventualnoj razmeni teritorija između Srbije i Kosova ukazuje da bi takvo rešenje rezultiralo velikom migracijom Srba sa Kosova i Albanaca sa severa Kosova i iz Preševa.

Otkazana debata o razgraničenju

Debatu na temu „Razgraničenje/podela – za i protiv“ u organizaciji portala KoSSev, koja je trebalo da bude održana danas u EU info centru u Kosovskoj Mitrovici, Kancelarija EU za informisanje u Prištini otkazala je sat vremena pre početka događaja, objavio je Kossev.

Bahtiri: Srbi sprečavaju otvaranje mosta

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri izjavio je u razgovoru sa šefom UNMIK Zahirom Taninom da srpska strana sprečava ponovno otvaranje glavnog mosta u tom podeljenom gradu.

Na severu Kosova izdato oko 5.000 kosovskih vozačkih dozvola

Od početka godine u opštinama na severu Kosova izdato je 4.889 kosovskih vozačkih dozvola vozačima koji su vozački ispit u srpskom sistemu položili između juna 1999. i septembra 2016, objavio je portal KoSSev, pozivajući se na podatke Kosovske policije (KP).

Poslanik Srpske liste izvinio se Srbima na Kosovu

Poslanik Srpske liste Zoran Mojsilović i član Odbora Skupštine Kosova za unutrašnje poslove, bezbednost i nadzor nad Kosovskim bezbednosnim snagama izvinio se danas Srbima na Kosovu i Metohiji i stranačkim kolegama zbog izjave da je poseta predsednika Kosova Hašima Tačija severu Kosova „deo političkog procesa i dijaloga Beograda i Prištine“.

Indeksi za 1.120 studenata u Prištini i Kosovskoj Mitrovici

U dva roka 1.120 studenata upisalo je neki od deset fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i njima su danas, na svečanom obeležavanju početka nove školske godine, uručeni indeksi.

Portparol KPS bez komentara

Portparol Kosovske policije službe (KPS) u Prištini Baki Keljani nije želeo da komentariše i odgovori na pitanja o tome šta se dešava na jezeru Gazivode niti da li su tačne vesti beogradskih medija o tome da su specijalne jedinice ROSU upale na jezero, prenosi Kosovo Sever portal (KOSSEV).

Prva Poslednja