Od Belog do Centralnog zatvora: Ko je Stevan Vlajić, aktivista koji je trenutno u pritvoru zbog najčudnijeg kršenja zabrane prilaska? 1foto: Dogovor za Mladenovac

Aktivista Stevan Vlajić danima se nalazi se u Centralnom zatvoru zbog možda najčudnijeg kršenja mere zabrane prilaska. Naime, nekoliko dana pred izbore prišao mu je predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić i onda podneo prijavu zbog kršenja mere.

Vlajić, budući odbornik u SO Mladenovac ispred GG „Dogovor za Mladenovac“, snimao je predizborni video ispred prostorija mladenovačkog SNS-a, u vreme kada bi Glišić trebalo da bude na svom radnom mestu, u opštinskoj kancelariji.

No, očito nalazio u stranačkom štabu, a kada je video Vlajića prišao mu je ometao u snimanju. Sve se to vidi na snimku koji je ovaj aktivista napravio, ali i pored toga on je i dalje u pritvoru.

Ovim povodom za petak je bio najavljen protest u organizaciji Vlajićevog pokreta, na koji je pozvao i njegov nekadašnji saborac Stefan Gajić, poznatiji kao Nebojša Prilepak, satirični lik iz kampanje Ljubiše Preletačevića Belog, trećeplasiranog predsedničkog kandidata 2017. godine.

Setimo se, grupa građana „Samo jako“ predvođena Preletačevićem napravila je pravo iznenađenje na lokalnim izborima u Mladenovcu, a zatim i na predsedničkim izborima. Upravo kao kreatora lika i kampanje Belog javnost je upoznala Vlajića, a srž ekipe činili su Luka Maksimović (Beli), Stefan Gajić (Prilepak) i Stevan Vlajić.

Nakon predsedničkih izbora došlo je do rascepa „Samo jako“, Luki se nije svidela Stevanova ideja da se lik Belog ugasi, otišao je svojim putem i sa sobom poneo Preletačevićevo belo odelo i garnišlu, da bi onda izašao na beogradske izbore i osvojio nešto više od dva odsto.

Vlajić, po zanimanju strateg političkog marketinga, te godine radi kampanju izlaska na izbore „Ključ promena“, da bi se u aktivističke vode vratio kao osnivač i koordinator pokreta „Zeleni presek“ koja 2021. ulazi u stranku sumnjivo zelenog karaktera „Savez90/Zelenih Srbije“ Đure Vlaškalića.

Stranka je izazvala brojne kontroverze, nemački zeleni su planirali da ih tuže zbog krađe imena i logotipa, a Vlajić nakratko postaje predsednik stranke i pokušava da je priblži Ne davimo Beogradu. Nakon sporenja sličnog onom u POKS-u ranije, ko je predsednik, a ko ne, Vlajić se povlači i stranku ostavlja Vlaškaliću.

Radi na ukrupnjavanju lokalnih pokreta iz Mladenovca koji izlaze 2. juna na izbore kao „Dogovor za Mladenovac“ i osvajaju drugo mesto odmah SNS-a.

Rođen je 19. januara 1988. godine. Odrastao je u kraju poznatom kao „Mladenburg“, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Upisao je Pravni fakultet, ali posle dve godine školovanje nastavlja na Fakultetu političkih nauka – odsek novinarstvo i komunikologija.

Radio je za četiri renomirane beogradske marketinške agencije, a danas je zaposlen u agencija i suvlasnik agencije „Hypnodrom“ koju je pokrenuo u rodnom Mladenovcu, u želji da decentralizuje ovu biznis sferu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari