Biljana StojkovićProf. Biljana Stojković na skupu u Nedeljicama Foto: privatna arihiva/ Danas

Koalicija “Moramo” počela je svoju predizbornu kampanju u nedelju iz Gornjih Nedeljica, gde su nosiocilac liste “Moramo” Nebojša Zelenović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Dušica Barović, Dragan Pajić i drugi, razgovarali su sa građanima i meštanima.

Profesorka Univerziteta Biljana Stojković, članica Saveta Skupštine slobodne Srbije,  istaknuti borac za životnu sredinu, pravdu i ljudska prava, sa skupa u Nedeljicama poručila je da će učiniti sve kao predsednica da poštuje ustav i da građani dobiju pravdu.

“Staraću se da država ograniči uništavanje životne sredine, resursa, ovo bezumno uništavanje prirode oko nas. Zalagaću se za normalan život, za radnička prava. Boriću se za kulturu, jer ovoj vlasti kultura ništa ne znači, ona ne voli ni pisce, ni kulturu, ni pesnike“, istakla je Stojković.

Stojković: Staraću se da prestane bezumno uništavanje prirode 1
Koalicija „Moramo“ na skupu u Nedeljicama Foto: privatna arhiva/Danas

Lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović rekao je na skupu da u Srbiji svako treba da proizvodi i živi kao u Evropskoj uniji.

“Gde je naše mleko koje treba da se proizvodi u Nedeljicama? Nema više nijedne krave, nema mleka, sira, kajmaka. Uvozimo mleku u prahu. Mi nudimo 200 evra po hektaru svakom poljoprivredniku, a to će se samo povećavati. Pored toga, nudimo gorivo u pola cene, đubrivo“, istako je Zelenović.

Sa skupa je poručeno da borba sa ulica i i trgova, sa njiva i planina, sa obala reka, mora da bude bude uvedena u paralment i institucije.

„To je put da uspostvimo sistem gde će svako moći besplatno da se leči i obrazuje, gde će moći pristojno da živi od svog rada, gde se penzionerima neće oduzimati penzije i davati im se milostinja“, poručeno je sa skupa u Nedeljicama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari