Iako izbori još nisu raspisani u većini stranaka već su određeni čelni ljudi koji će voditi kampanje na lokalnom i vojvođanskom nivou. Parlamentarne stranke već su odredile i šefove izbornih štabova za parlamentarne izbore , tako da će spremno dočekati odluku premijera Srbije Aleksandra Vučića sredinom oktobra o mogućem vanrednom glasanju za republički parlament .Određuju se i članovi biračkih odbora,a češlja se i baza sigurnih birača.

U SNS, od čijeg stava najviše zavisi na koliko će se frontova voditi kampanja, kažu da je njihova stranka jaka i uvek spremna za svaku predizbornu utakmicu ,a da će se o tehničkim detaljima, poput izbornih štabova, baviti organi stranke. On je podsetio i da SNS ima 500 000 članova koji će brinuti o izborima. Šef poslanika SNS Zoran Babić kaže da je, bez obzira na optužbe lidera DS Bojana Pajtića da ga prisluškuju i na taj “ pokušaj destabilizacije“ države, mišljenja da treba da budu raspisani i vanredni parlamentarni izbori.

“ Mi smo svakog dana sve bliži I bliži izborima naravno.Uostalom Srbija je ušla u redovnu izbornu godinu kada su u pitanju lokalni I pokrajinski izbori, a ekonomičnije je i efikasnije da u jednom danu budu održani izbori na svim nivoima“ , kaže Babić i dodaje da će ovo biti izborna godina u kojoj će Pajtić “ morati da ostavi kupaće kostime I da iz bermuda, nabildovan sa Štranda, izađe I dobije konačno sud građana Srbije“ .

I socijalisti su u pripremama za izbore na bar dva nivoa. Vrh partije odredio je Novicu Tončeva da vodi kampanju za lokal, dok će šef vojvođanskih socijalista Dušan Bajatović biti zadužen za pokrajinu.

Dijana Vukomanović , predsednica IO SPS kaže za Danas da je u toku finalna faza konstituisanja IO SPS koji će na predstojećim izborima biti centralni izborni štab socijalista . Članovi IO će u većini biti i predsednici okružnih odbora , tako da njihova zaduženja pokrivaju celu Srbiju , svih 29 okruga , od severa do juga .

„I članovi Predsedništva dobiće teritoprijalna zaduženja u kampanji. Do sada smo odredili Novicu Tončeva za šefa izbornog štaba na lokalnom nivou i Dušana Bajatovića za šefa izbornog štaba u Vojvodini . Spremni smo da u kratkom roku mobilišemo svih 180 opštinskih i gradskih odbora za aktivnu kampanju na terenu . To vežbamo već proteklih 25 godina i nikada do sada nas nisu iznenadili izbori, bilo redovni , bilo vanredni „, kaže Vukomanovićeva .

Za izbore je, prema rečima šefa poslanika DS Borislava Stefanovića, spremna I ta stranka. „Uvek smo spremni za izbore i u tom smislu stvari idu dobro, formiran je centalni izborni štab. DS je spremna za izbore, mnogo važnije je pitanje šta će biti naš program“, naveo je Stefanović. NJihov vođa štaba za lokalne izbore je Radoslav Milojičić Keno, dok će sve prepreme za glasanje u Vojvodini koordinirati Dušan Elezović, predsednik vojvođanskog odbora DS.

Izborni štab formirala je I SDS Borisa Tadića, a šef poslanika te stranke Marko Đurišić veruje da će početkom naredne godine biti održani izbori na svim nivoima. Uz napomenu da je odluka da li će biti I vanrednih parlamentarnih izbora na premijeru Aleksandru Vučiću, Đurišić je mišljenja da će se Vučić odlučiti I za te izbore, jer će ih u suprotnom, a zbog loše ekonomske situacije, izgubiti.

Sudeći prema porukama iz SRS, radikali su najdalje odmakli u pripremama i jedva čekaju da provere podršku među biračima sada kada će i njihov lider Vojislav Šešelj biti u kampanji. Kao predsednik IO stranke, Vjerica Radeta je po Statutu i šef izbornog štaba, dok su predsednici opštinskih odbora zaduženi za lokalni novo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari