Tači: Kosovo da ne blokira dijalog 1Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Predsednik Kosova Hašim Tači poručio je danas da Beograd i Priština ne treba uzjamno da se blokiraju, ukazao na mogućnost da se postigne istorijski sporazum i poručio kako Kosovo ne bi trebalo da bojkotuje dijalog, prenosi RTK na sprkom jeziku.

„Moramo da budemo jednaki sa evropskom porodicom. Kosovo i Srbija ne treba da budu blokada jedni drugima“, rekao je Tači i dodao kako uskoro očekuje liberalizaciju viza.

„Bilo kakvo odlaganje, biće kazna za građane Kosova. Mi smo ispunili sve uslove“, rekao je Tači.

On je ocenio da će Kosovo postati faktor mira i stabilnosti u regionu i svetu, kao i da bi postizanjem obavezujućeg sporazuma, Kosovo imalo više priznanja, prenosi RTK.

„Ja sam ubeđen da ovaj proces može biti realizovan sa velikom državnom i nacionalnom odgovornošću. Oko 98 odsto građana Preševske doline podržavaju ujedinjenje sa Kosovom“, rekao je Tači i ocenio da preba prevazići sadašnji status kvo.

„Zamrznuti konflikt između Kosova i Srbije treba da se prevaziđe mirnim putem. Moja obaveza u okviru dijaloga sa Srbijom je da ne postanemo prepreka za integraciju u EU, NATO. Kosovo ne bi trebalo da bojkotuje dijalog“, poručio je Hašim Tači, a prenosi RTK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari