boris tadićfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas da je pod sadašnjom vlašću, čiji predstavnici su bili na vlasti i u vreme kada je država ubila Slavka Ćuruviju, proces suđenja bio usmeren na to da se kroz manipulaciju ulogama u tom zločinu dođe do oslobađanja odgovornih.

„Jasno sam rekao da je proces od samog početka bio farsa, jer su u optužnici učesnicima podeljene uloge tako da za ono za šta se terete ne mogu biti osuđeni, navodi se u pisanoj izjavi Tadića“, kojom reaguje na izjave premijerke Ane Brnabić i „njenih pogrešnih interpretacija“.

„Ako se, uz medijsku pompu i gromoglasne aplauze, suđenje pokreće na osnovu optužnice postavljene tako da može voditi samo oslabađajućim presudama, šta je to drugo nego politički marketing, čiji je rezultat da su oni koji su zaista imali ulogu u tom ubistvu sada oslobođeni“, predočio je Tadić.

U vreme naše vlasti, podsetio je on, bili smo usmereni na istragu u kojoj bi bilo prikupljeno dovoljno dokaza na osnovu kojih bi odgovorni bili i osuđeni.

Bez obzira na to da li je Ani Brnabić sve ovo bilo isuviše komplikovano da razume, iskoristila je svoje interpretacije za brutalni napad na bivšu vlast, za koju je po sopstvenom priznanju „možda“ glasala i te 2012. godine, naglasio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari