Tadić: Vučić neće mirno da ode sa vlasti

Lider SDS i bivši predsednik Srbije za Danas govori o protestima, izborima i bojkotu

Ostavite komentar


  1. Da li postoji neki sadasnji ili bivsi politicar, koji se postideo stvari koje je radio? Svima Vam je fotelja najbitnija, zato sto ste mali ljudi!

    1. Tačno tako. Zato Savez za Srbiju ne treba da ima LIDERA -KRALjA, nego monarhističku stranku koja je za obnovu Parlamentarne Kralejvine Srbije po uzoru na skandinavske kraljevine, gde obični građani najbolje žive , tajkuni plaćaju najveće poreze, Kralj predstavlja jedinstvo države i zaštitnika građana , ..

      1. Gde ga bre nađe, od svih mogućih, samo nam još kralj fali!
        Jedina „prednost“ kraljevine je da samo još to nismo isprobali, još od 1945.
        A sad ozbiljno. Naš problem NIJE u tome što nismo kraljevina, niti u tome što je na vlasti trenutno ova ili ona politička stranka. Za nas nema dobrih i loših stranaka jer su za nas sve loše, ali ne zato što postoje, nego zato što smo mi loši ljudi, koji su u stanju da zbog kratkoročne lične koristi (čitaj pljačke) upropastimo i usvinjimo i najbolju moguću ideju. Stvar jeu tome što smo mi većinom ljudi podaničkog-poltronskog mentaliteta, koji najviše vole prečice i „snalaženje“ kroz život, pa zato obožavamo autokratske i despotske vođe, koji jedini mogu da nam pruže te prečice. Samo uzmemo člansku kartu trenutno važeće Biblioteke (juče SKS, danas SNS, a sutra neke treće, nebitno koje) i svi naši problemi su preko noći rešeni. Pa ko to ne bi voleo, umesto da se godinama obrazuje, rinta i probija se isključivo na osnovu svog znanja, stručnih kvalfikacija i ličnog truda? Da, ali to ima stravičnu društvenu cenu, kao što možemo da vidimo svaki dan!
        Zato političari, ni ovi, ni oni, NISU uzrok naših problema, oni su samo simptom i pojvni oblik teške bolesti ovog društva i naše vrlo ružno lice u ogledalu!
        Mi imamo tačno onakve političare kakve većina Srba hoće, kakvi većini Srba odgovaraju i kakve većina Srba zaslužuje. Zato Srbima neće biti bolje i Srbi neće imati bolje političare i vođe sve dok se sami ne promene i ne postanu bolji ljudi.
        A kad će to biti (i da li će ikad biti), to ni Đekna ne zna…

      2. Problem je što Srbija nema niti će imati nekog takvog.
        Onu špijunsku i petokolonašku bratiju sa Dedinja ne računam u te.

      3. znaci malo je bilo ovo sto nas je ova politicka mafija zajahala i sto nece da ode , nego da ovo zamewnimo monarhom koji je vecan i kog niko ne moze da smeni ? # ovo je katastrofa sta se sve zagovara > zbog ovakvih ideja u Ustavu mora da se definise > Svi se biraju na Izborima , zabranjuje se zagovaranje uvodjenje Totalitarnih sistema , gde bi Monarh bio nesmenjiv i vecan > Gradjani su svi jednaki ne radjaju se da robuju bilo kome

  2. Narod hoce bolje da zivi,ili ova vlast to da uradi ili da se menja,ali jedno je sigurno da narod hoce nove ljude,a ne ove iz 90-tih i one iz 2001 zato sto samo koriste laz i gledaju licni interes ,sto govoroi i njihova imovinska karta.

  3. Ma dosta mi je i Tadića i Vučića. Srbija samo propada. Odoh za koji dan u Nemačku, i gotovo. Žao mi je onih koji ostaju ovde , jer dobro nikad za običnog Srbina neće biti, dok su ovi na vlasti. A i ako se promeni…. Na žalost. Srećan Božić svim čitaocima lista Danas.

    1. Путуј Игумане, не брини за манастире. Срећан пут и гледај да се не враћаш.

      1. Можда ти је коментар без лоше намере, али није коректно да земљака испраћаш сугестијом да се не враћа. Човек одлази зато што је принуђен и то се види из његовог огорченог коментара. Свако треба да се врати тамо одакле је, где осећа да је код куће, где му је домовина. Све је на душу онима који посредно и непосредно терају моје земљаке у емиграцију.

  4. Mislio sam da mi je Vucic antipatican i zaista ga ne volim, ali gde ste Tadica izvukli tek je on propast!!!

  5. Oće, oće, kada na ulicama vidi MILIONE građana
    koji su protiv nenarodnog sistema od 1945.

  6. Sta nije tacno od svega sto je Tadic rekao? Aj recite pre nego sto krenete da mu spocitavate.

    Niko od politicara nije cvecka samo dajte da cujemo kad je ovo drustvo bilo ovako razvaljeno kao danas. Ni Sloba nije ovako drobio opoziciju i unistavao medije a nakon 5 oktobra su stvari bile mnogo relaksiranije u drustvu. Ovo danas je bez premca stanje gde se nista ne zna i gde Vucic kriminalizuje celo drustvo.

    Pa vi cepidlacite do mile volje dok ne ostane ovde polituicka pustios kojom ce carevati Vucic. Ako do hocete onda izvolte udrite po opoziciji, mnogo ste hrabri tako.

    1. Ko je uništio vojsku, ko je dao Smederevo da Tomi srpske tenkove i haubice, ko je doveo Đilasa, ko je prodavao firme za crvljivu šljivu, ko je slao srpske generale i komandante u Hag? Treba još da nabrajam? Ako treba do sutra mogu.

    2. Ja mu zameram što je omogućio vaskrsnuće Tome, Vučića, Dačića i povratak zla……

  7. Kluni 2 je autoritet! Slušajte ga, sledite, i čeka vas još bolja „naprednost“.

  8. Neobjasnjiva kolicina mrznje prema Tadicu, najboljem predsedniku koga je Srbija ikada imala.

  9. Borise, ucini uslugu Srbiji, nestani iz politike i medija.
    Mnogo, mnogo nas provociras !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.