Transparentnost: Korak nazad u pogledu parlamentarne kontrole

Ostavite komentar


  1. Ono što posebno zaprepašćuje nije sramno ponašanje SNS većine u parlamentu (što je očekivano), već potpuno ignorisanje ovakvog sprdanja sa najvišim demokratskim institucijama u Srbiji od strane svih evropskih institucija koje bi (valjda) trebalo da reaguju na ovakvo ismejavanje demokratije!

  2. Pošto je jasno da će ovo još više usporiti otvaranje poglavlja sa EU, jasno je da sadašnja vlast u Srbiji očigledno i namerno pokušava da produži proces pridruživanja EU – u beskonačnost!

  3. Ljudi moji, nije ovo najveća neodgovornost vladajućih u Parlamentu. Da li se neko seća kada je poslednji put razmatran, kako li se već tačno krsti, Izveštaj o realizaciji budžeta? Zato se u zemlji Srbiji vlast voli i želi, kao po Nušiću. Izglasamo budžet koliki nam treba prema ministarskim i ostalim željama, sve to, pa i nešto više spiskamo i gde treba a naročito gde ne treba. I? Nikom ništa! Šta tu ima da se pita narod, vlast su i poslanici, jel““ tako, pa ako oni ne pitaju, .., a mi smo ih birali i verujemo im i kad nam ništa ne odgovaraju. Izmišljeno u zemlji Srbiji. Tako reći – Made in.

  4. Jedan levo, desno dva, jedan napred, nazad sad pa okret, i odmah ruke gore, osmeh na lice, i mesajte kukovima, jedan levo, desno dva, jedan napred, nazad sad i mesaj, a narocito vi iz sledecih gradova .

  5. Ponovo pitam zato što je moguće da vaša ugledna organizacija nije pročitala pitanje prvi put. Da li će Transparentnost Srbija javno osuditi ili podržati delovanje onih organizacija civilnog društva i vlasti koje se zalažu za tzv. Zakon o "rodnoj" ravnopravnosti? Podsećam da neke aktivnosti povodom čitave priče i ideologije iza tog zakona finansira javna vlast novcem građana. Podsećam da je ćutanje uvek glasno…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.