Sjenica: Proglašene četiri izborne liste za lokalne izbore 1Sjenica Foto: Beta/Emil Vaš

Opštinska izborna komisija (OIK) u Sjenici do sada je proglasila četiri liste za lokalne izbore 2.juna.

Prva proglašena lista je „Aleksandar Vučić – Sjenica sutra“. Reč je o koalicionoj listi, na kojoj su kandidati za odbornike iz SNS, SPS, SRS i Zavetnika.

Druga je lista „Muftijin amanet, predsjednik Munib – Usame Zukorlić“, koju je kandidovala Stranka pravde i pomirenja (SPP). Nosiloac Liste je Munib Mujagić, do kraja prošle godine predsednik opštine Sjenica.

Treća na glasačkom listiću je lista „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“.

Prvi na ovoj listi je Hazbo Mujović, koji je bio predsednik sjeničke opštine u dva uzastopna mandata od 2012. – 2020.godine, a bio je i predsednik ogranka SDA Sandžaka. To vreme obeležile su brojne afere, pa je zbog toga smenjen sa mesta predsednika lokalnog odbora stranke, koja ga je iz svojih redova isključila 2020.godine.

Rehabilitovan je prošle godine i imenovan za čelnika povereništva SDA Sandžaka u Sjenici. Rezultat njegovog povratka na političku scenu je prekomponovanje lokalne vlasti. Novu skupštinsku većinu napravili su odbornici Sandžačke demokratske partije (SDP), SDA Sandžaka i grupe građana, a smenjena je vlast koju je predvodila SPP.

Četvrta proglašena lista je SDP – SDPS – Rasim Ljajić – Novi Ljudi za novo vrijeme“. Lokalna skupština u Sjenici ima 39 odbornika, a ko su sve kandidati za odbornike, na proglašenim listama, još nije poznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari