"Moram da se borim za nacionalne interese": Vučić najavio da neko vreme neće učestvovati u kampanji 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS)

Moramo da pobedimo i u Beogradu i u Lazarevcu, jer je to pobeda za Srbiju, pobeda za našu decu, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i član Srpske napredne stranke na predizbornom skupu vladajuće koalicije u Lazarevcu.

Vučić je istakao da lokalni izbori 2. juna „nisu nimalo naivni“ i da je zato važno da građani na njih izađu, a on garantuje da će se zajedno sa njima „boriti za našu Srbiju“.

Najavio je da se neko vreme neće pojavljivati na predizbornim skupovima Srpske napredne stranke, čiji je „običan član“, jer će se „u narednih 10 dana boriti za državne i nacionalne interese“, ali da je na početku kampanje došao u Lazarevac kako bi pokazao „koliko je važno boriti se za interese građana“.

Zapadne sile, rekao je Vučić, hoće članstvo Kosova u Savetu Evrope, kao i da u UN srpski narod okarakterišu kao genicidan, ističući kako je njegov posao da se bori protiv toga.

Vučić je najavio da će narednih dana razgovarati sa nemačkim kancelerom Olafom Šolcom, ukrajinskim i drugim zvaničnicima i da će „raditi sve za Srbiju“.

Našu Srbiju nećemo da damo nikom na svetu. Ništa veće od Srbije ne postoji. Bili su sigurni da ćemo da spustimo glavu i kažemo: Veliki ste, jaki ste. Ali, nema veće svetinje od Srbije koju moramo da branimo. I zato ćemo da im se suprostavimo i u Njujorku, Briselu i na svakom drugom mestu, poručio je Vučić.

Kako je istakao, zagovornici rezolucije o genocidu u Briselu ni ne znaju u kakvom su problemu zbog angažovanja Srbije ni šta u Njujorku može da im se desi, da će imati manje glasova za tu rezoluciju iza koje su stale najveće sile sveta.

Mala Srbija će se boriti za svoje ime i prezime, čuvaće dostojanstvo i boriće se za svoje građane, rekao je Vučić.

On je zamerio mnogim funkcionerima vladajuće koalicije da se ponašaju na način kao da su sami sebi važniji od građana, i da taj način ponašanja mora da bude velika promena u budućnosti.

Predsednik Socijslističke partije Srbije Ivica Dačić upozorio je da je zemlja pred ozbiljnim, neverovatnim pritiscima – možda najvećim od 1999. godine – „da uništi samu sebe“.

Traži se da prizna Kosovo, prizna da smo genocidan narod, uđe u NATO, uvede sankcije Rusiji, rekao je Dačić, ističući kako se tome može odupreti samo kao jaka i politički stabilna država, kad su svi „rame uz rame“.

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski pozvala je da „svi stanu pod jedan barjak“ i „ostave razmirice po strane“.

„Da glasamo za naše pretke i potomke“, rekla je ona.

Kandidat vladajuće koalicije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić obećao je da će biti napravljena nadstrešnice i info table na svakom autobuskom stajalištu, pa čak i onom najudaljenijem u prigradskim opštinama, jer se neće praviti razlika.

Ovo je bitka veća od one za grad, za mesne zajednice, ovo je bitka za Srbiju, zaključio je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari