Dačić o koaliciji sa SNS na lokalnim izborima: Kad je Srbija ugrožena svi smo zajedno, rame uz rame 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Lazarevcu da mu predstavlja zadovoljstvo to što SPS na lokalnim izborima 2. juna nastupa zajedno u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Dačić je na predizbornom skupu koalicije oko SNS-a na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ kazao da je razlog tog okupljanja to što „kad je Srbija ugrožena svi su zajedno, rame uz rame“.

Navodeći čime je Srbija ugrožena, Dačić je pomenuo zahtev za uvođenje sankcija Rusiji zbog njenog napada na Ukrajinu, kao i zahteve za priznanje nezavisnosti Kosova i najavljeno donošenje rezolucije u Ujedinjenim nacijama o genocidu u Srebrenici.

„U uslovima kada je Srbija izložena neverovatnim pritiscima, naš odgovor na to je zajednički nastup. Koalicija na ovim izborima je pre svega u interesu stvaranja jednog jakog štita, odnosno jake Srbije“, rekao je Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova.

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski je kazala da je „bitka za rađanje, bitka koju Srbija ne sme da izgubi“.

„Sve naše porodice su temelj opstanka, one su najvažniji nacionalni interes. Jedini cilj svih nas je da pobedi život građana Srbije, da pobedi porodica“, kazala je Đurđević Stamenkovski, koja je i ministarka za brigu o porodici i demografiju.

Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred te liste Aleksandar Šapić je naveo da su u prethodnih godinu i po dana, dok je bio na fukciji gradonačelnika Beograda, u Lazarevcu urađene „ozbiljne rekonstrukcije obrazovnih objekata“, da s izgrađene dve balon hale u osnovnim školama, kao i 14 mulitfunkcionalnih sportskih terena i dečjih igrališta.

Šapić je kazao da „u narednih 30 dana očekuje da se završi izgradnja gradske pijace“, a da je „u planu da se zavrse radovi na izgradnji trga ispred opštine Lazarevac“.

„Ako dobijem priliku da nastavim da budem prvi medju jednakima u Beogradu, ni Lazarevac ni bilo koju drugu rubnu gradsku opštinu nećemo zapostaviti“, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari