Najveća opoziciona kolona u Srbiji: Koalicija "Udruženi za slobodan Novi Sad" podnela listu za lokalne izbore 1Foto: Udruženi za slobodan Novi Sad

Koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ predala je sinoć u 23.48 sati listu za lokalne izbore u Novom Sadu 2. juna i to su učinili, kako kažu, simbolično da Dan pobede nad fašizmom.

Program koji će predstaviti fokus će imati na stvaranju prosperitetnog i inkluzivnog okruženja za sve građane, kao i unapređenje obrazovanja, kulture, infrastrukture i ekonomije.

– Dvanaest organizacija udružilo se u nameri da Novi Sad oslobodimo SNS režima i da svim sugrađanima obezbedimo pravo na normalnost i dostojanstvo. Želimo da naglasimo da će se koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ boriti protiv svakog vida korupcije, te da će težiti ka tome da se u našem gradu uspostavi kultura transparentnosti, odgovornosti i pravde – rekli su iz ove koalicije prilikom predaje potpisa.

Koaliciju čine Demokratska stranka, Srbija centar – SRCE, koalicija NADA (NOVI DSS, POKS), Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak – Ćuta, Pokret za preokret, Građanski pokret Bravo, Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.

Do sada je GIK prihvatio pet lista. Onu okupljenu Srpske napredne stranke (SNS) sa 78 kandidata, SVM-a sa 30 kandidata kao manjinsku listu mađarske nacionalne manjine, Ruske stranke sa 22 kandidata kao manjinske liste ruske nacionalne manjine, Stranke „Istina“ sa 25 kandidata kao manjinske liste vlaške nacionalne manjine i listu Grupe građana „Sasvim druga priča – Grad građanima“ sa 25 kandidata.

Rok za predaju lista ističe 12. maja.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari