Portal Bebac poručio Milici Đurđević Stamenkovski: Ministarstvo za brigu o porodici ne bi smelo biti mesto populizma i jeftinih obećanja 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Roditeljski portal Bebac zatražio je danas od nove ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski da svojim angažmanom i odlučnošću podrži roditelje i „hrabro se uhvati u koštac“ s ključnim izazovima koji ih muče.

Kako se navodi u pismu upućenom ministarki, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju ne bi smelo biti mesto populizma, jeftinih obećanja i loše skovanih propisa, jer „svaka reč, svaka tačka zakona i svako obećanje“ ima dalekosežne posledice na porodice.

„Svako vaše pojavljivanje u neprimerenim televizijskim programima, koji imaju karakter rijalitija, nepovratno će urušiti povrenje porodica u instituciju koju predstavljate“, navodi se.

Bebac poručuje Đurđević Stamenkovski da ga je zabrinula njena prva ministarska izjava, da želi povećati broj stanovnika Srbije za 700.000 do narednog popisa, jer „odiše odsustvom realnosti“ i pokazuje neupućenost u demografsku situaciju Srbije.

„Borba za veći natalitet ne može se dobiti mahanjem magičnog štapića, a svako i najmanje koketiranje sa oduzimanjem sloboda i ugrožavanjem ženskog zdravlje radi povećanja nataliteta najstrože ćemo osuditi“, poručuju iz tog portala.

Dodaju i da visoka novčana davanja i „helikopter pomoć“ nisu ohrabrenje i motivacija za širenje porodice, već da se deca rađaju u stabilnim društvima, u kojima su roditelji bez straha.

„Bez straha od otkaza jer žele porodicu, bez straha da li će sutra imati za pelene, bez straha da će biti diskriminisani i obespravljeni, bez straha da će im deca sutra postati socijalni slučajevi. A taj strah ne jenjava, on se, kako vidimo, svake godine sve više povećava jer mladi odlaze da svoje porodice osnivaju na nekom drugom, za njih, boljem mestu“, dodaje se.

Navodi se da briga o porodici nije izbor, već nužnost za opstanak naše zemlje, a problemi poput nedostatka mesta u vrtićima samo su vrh ledenog brega.

„Spremni smo da podržimo svaku pravednu meru, ali isto tako osudićemo svaki oblik nemara koji bi dodatno opteretio roditelje i decu“, poručuje se u pismu portala Bebac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari