Živković (SSP) Milici Đurđević Stamenkovski: U Srbiji više od 122.000 dece nema osnovne životne uslove 1foto FoNet/TV FoNet

Predsednica Resornog odbora za socijalnu politiku Stranke slobode i pravde Irena Živković danas je, u otvorenom pismu, pitala ministarku za demografiju i brigu o porodici Milicu Đurđević Stamenkovski da li zna da u Srbiji više od 122.000 dece nema osnovne životne uslove, da se roditelji zadužuju da bi im kupili udžbenike ili poslali na ekskurziju.

Živković je pitala Đurđević Stamenkovski da li zna da po društvenim mrežama građani skupljaju za lečenje dece, a da ona za koju ne skupe umiru?

„To je atmosfera koju stvaraju vaši novi saradnici“, istakla je Živković.

Ona je ukazala da oni koji već imaju decu, pokušavaju na sve načine da ih pošalju iz Srbije i ne toliko zbog para koliko da bi ih spasili poniženja da i kao akademski građani moraju da nose kačkete SNS, da idu od vrata do vrata ili da ucenjuju prijatelje za sigurne glasove kako bi mogli da rade u struci.

„Kažete, gospođo Đurđević, da ćete, kao ministarka za demografiju i brigu o porodici, stvoriti atmosferu u kojoj će porodice želeti da imaju više dece, a udružili ste se sa onima zbog kojih porodice strepe za dečju bezbednost jer su ih okružili kriminalcima, mediokritetima, dilerima, starletama, pa i ubicama“, navela je Živković.

Ona je ocenila da su u Srbiji sve vrednosti urušene.

„Vi to sasvim dobro znate, ali birate da za svoju ličnu korist položite pred noge diktatora i rušitelja sve u šta ste se još koliko juče kleli. I to je Vaše pravo. I to je Vaš izbor. Samo, ostavite se licemerja i nazovite stvari pravim imenom. To patriotizam nije. Zbog Vas i Vama sličnih, Srbija će se nažalost i dalje pustošiti. Verujem, ne još dugo“, poručila je Živković novoj ministarki za demografiju i brigu o porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari