Subotica: Tri opozicione stranke optužile SNS za kupovinu glasova paketima pomoći 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

U Subotici, tri opozicione stranke su danas optužile Srpsku naprednu stranku (SNS) za kupovinu glasova putem paketa pomoći najsiromašnjim.

To su u zajedničkom sapštenju naveli gradski odbori Pokreta za preokret, Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta građanske Subotice.

Oni su naveli da je SNS u mesnim zajednicama spremila „na hiljade paketa pomoći najugroženijima“ koji će, kako su naveli, uskoro biti podeljeni sugrađanima koji su pristali da glas daju listi SNS-a.

U saopštenju tvrde da je „jednoznačna masovna kupovina glasova paketima na delu“.

„Niko se tu ne zapita odakle milioni dinara vladajućoj stranci za podmićivanje hiljade i hiljade birača, a ni kako su obezbeđena tolika novčana sredstva“, navodi se.

Kako su naveli, ta sredstva mogu biti obezbeđena „samo zloupotrebama javnih resursa i budžetskih sredstava“ što, kako tvrde, znači „izvršavanjem krivičnih dela”.

Oni su uz saopštenje poslali i fotografiju na kojoj se vide paketi, kako tvrde, „za kupovinu glasova koji se nalaze u prostorijama mesne zajednice ’Mali Bajmok’“.

Naveli su i da je „identična situacija i u većini drugih mesnih zajednica kojima rukovode kadrovi SNS-a“.

„Ni nakon saopštenja, ubeđeni smo, neće reagovati gradska izborna komisija, ni Agencija za sprečavanje korupcije, ni policijska uprava u Subotici, pa ni osnovno javno tužilaštvo, iako je to njihova zakonska obaveza“, smatraju u opoziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari