SSP Subotica: Ne učestvujemo na lažnim izborima jer su uslovi lošiji nego u decembru 1Foto: Logo

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Subotici objavio je danas da neće učestvovati na lokalnim izborima 2. juna „jer su izborni uslovi danas lošiji nego u decembru“.

SSP navodi i da, kao glavni organizator protesta „Subotica protiv nasilja“ koji je u više navrata organizovan tokom prošle godine, nema veze sa istoimenom listom koja nastupa na izborima u tom gradu 2. juna.
Koaliciju „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ čine gradski odbori Demokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani, Zeleno-levog fronta i Demokratske zajednice Hrvata.

SSP je ocenio da tvrdnja da su ovi izbori namešteni i unapred pokradeni se najbolje vidi po tome što je u biračkom spisku i danas upisano 126.000 građana, iako su rezultati nedavnog popisa stanovništva pokazali da u ovom gradu živi 103.000 punoletnih osoba.

„Da režim nastavlja izbornu prevaru vidimo i po tome što pojačavaju pritisak na zaposlene o čemu svedoče neke vaspitačice iz PU ‘Naša radost’ kojima je zabranjeno da koriste godišnje odmore jer moraju da rade kampanju za SNS“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da nema ni političke volje ni vremena da se primene prioritetne preporuke ODIHR, kao ni zahtevi opozicije.

„U takvim okolnostima neučestvovanje u pripremljenoj izbornoj prevari jeste jedini put koji vodi do promene naprednjačkog sistema vladanja zasnovanog na lažima, korupciji i kriminalu“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari