U neredima u Makedoniji 45 povređenih

Makedonija pred vanrednim stanjem

Ostavite komentar


  1. Makedonci moraju prihvatiti REALNOST , tj.da Albanci u Makedoniji čine 30% stanovništva i da moraju dobiti teritorijalnu autonomiju.. Bitno je da ta autonomija : 1. nema državne nadležnosti i 2. ne prekida vezu između Niša, Vranja, Kumanova i Skoplja !!

  2. Decenijama "ratujem" sa lopovima u bivsoj Jugoslaviji, Srbiji, RTB-u i u Boru. Kao takav, morao bih da mrzim poslanike VMRO-a. U svim medijima kritikuju njene najvaznije predstavnike zbog ogoljene pljacke u prethodnom periodu. Medjutim, kao Srbin, pravoslavac nikako se ne slazem sa time da socijalisti, Makedonci, pravoslavci zele da formiraju u Makedoniji dve federalne jedinice. I maloj deci je jasno da je to prvi, veoma vazan korak, u skorom razbijanju Makedonije. Jedino njihovim poslanicima, socijalistima to nije jasno?! Zasto?! Iz gluposti, neznanja, ili zato sto im to odgovara. Vlast po svaku, cenu, ukljucujuci i ono najgore. Da se covek ispovraca zbog takvih ljudi.
    Predlazem veoma jednostavno resenje, koje je napravio Milosevic posle Izbora 1993. godine. Niko nije imao skupstinsku vecinu i on je jednostavno "kupio" 5 poslanika Nove demokratije, sa kojima je dobio vecinu i formirao Vladu. Javno apelujem na poslanike socijalista da prebace nekoliko poslanika VMRO-u. Da oni formiraju Vladu, da ne dodje do gradjanskog rata. Krajem godine raspisati nove Izbore. U predizbornoj kampanji VMRO je duzan da objasni narodu da li ce nastaviti sa pljackom,ili kazniti ranije pljackase, ako pobedi. Socijalisti su duzni da naglase da li zele Federaciju i razbijanje Makedonije, ako oni pobede. Krajnje je vreme da narod tada izabere neke trece Makedonce.
    Boza Bogdanovic, Bor

  3. Srbi imaju više razloga,da jurišaju na skupštinu,ali radije gledaju Makedoniju!Nema nam spasa!

  4. Eto vama dragi makedonci nagrade za evropsko drzanje , priznavanje kosova i slicno.
    Albanski virus se na zalost siri!

  5. Meni su prestali da šalju penziju zato što sam pisao istinu u Danas i Politici. Jer sam 18. godina bio kolumnista u glasilima na makedonskom, albanskom i srpskom jeziku. A istina je da su Gruevski i družina optuženi za kriminalne radnje od strane novofomiranog tela – Javni obvintel (Tužioc). Predsenik države, Ivanov, za koga Albanci nisu glasali, sada je lični predsenik Gruevskog, premijera u prinudnoj ostavci, optužene je abolirao. Gruevski je dobio mandat od svog predsednika države da formira Vladu, jer ima dva poslanika više od SDSM. No, sem DUI, nijedna druga albanska stranka nije htela da pregovara sa VMRO-DPMNE. A ni lider DUI Ahmeti nije pristao na uslov koji mu je postavio Gruevski – da se raspusti Javnu tužitieljstvo sastavljeno od Makedonke i Albanke, koje je optužilo njega i njegovu družinu. Kada se očekivalo da lider SDSM, Zajev fomira vladu, Gruevki preko svojih medije, baš isto kako ovde Vučić ima skoro sve medije, sem Danas i TV N1, počeo da širi laž da nije hteo da formira vladu zbog Tiranske platforme. Istina je da politički lideri Albanaca bili su u Tirani, jer su novofomirane albanske stranke bile i protiv DUI, a to je stranka nastala iz ratnog sukoba, jer je optužuju da je trebala da napusti Vladu kada je znala da Gruevski i družina potkradaju državu. Zbog toga su bili na usaglašavanje, tačnije na mirenje, u Tirani.
    Gruevski ima tv Sitel, kao što Vučić ima tv Pink. Samo što Vučić stoji kada govori, pa mi se čini da su kamere u njegovom stanu, dok je Gruevski odlazio u studio i sedeo i satima časkao sa urednikom pa su zajedno delili raznovrsni dobitak. To bolje od mene znate u kakvom su dilu neki vlasnici medija sa samoproglašenim vladarem Vučićem. Znači, moguće buduće tuče možemo očekivati i ovde u Beogradu.
    Gruevski je preko svojih medija kompromitovao Zajeva, pa zato insistira na nove izbore. A istina je da još ranije, uz pristanak Gruevskog planirano je da predsednik Sobranja bude Albanac. No, sada po komandi Gruevskog upadaju „patriote“ u Sobranje jer se očekuje da se fomira Vlada, bez mandata od strane „predsednika“ Ivanova, koja bi sa preuzmanjem vlasti pohapsila Gruesvkog i družunu, a i neke urednike medija. No, sada i „predsednika“ Ivanova kao krivca za izbijanje nereda.

  6. II…počeo da širi laž da nije hteo da formira vladu zbog Tiranske platforme. Istina je da politički lideri Albanaca bili su u Tirani, jer su novofomirane albanske stranke bile i protiv DUI, a to je stranka nastala iz ratnog sukoba, jer je optužuju da je trebala da napusti Vladu kada je znala da Gruevski i družina potkradaju državu. Zbog toga su bili na usaglašavanje, tačnije na mirenje, u Tirani.
    Gruevski ima tv Sitel, kao što Vučić ima tv Pink. Samo što Vučić stoji kada govori, pa mi se čini da su kamere u njegovom stanu, dok je Gruevski odlazio u studio i sedeo i satima časkao sa urednikom pa su zajedno delili raznovrsni dobitak. To bolje od mene znate u kakvom su dilu neki vlasnici medija sa samoproglašenim vladarem Vučićem. Znači, moguće buduće tuče možemo očekivati i ovde u Beogradu.
    Gruevski je preko svojih medija kompromitovao Zajeva, pa zato insistira na nove izbore. A istina je da još ranije, uz pristanak Gruevskog planirano je da predsednik Sobranja bude Albanac. No,…

  7. Za sve ovo odgovoran je Ivanov, koji se mora razrijesiti i zatvoriti, kao i da plati odstetu i drzavi i pojedincima koji su povrijedjeni. Obezbedjenje Sobranja je takodje odgovorno i mora da im se sudi za veleizdaju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.