Vladika Grigorije: Od političara smo napravili polubožanstva

Ostavite komentar


  1. Gospodine, bili ste i te kako u pravu u vezi Nikolica. To nam je dokazivao svih ovih 5:godina.

  2. "Najzad jedan vladika…." koji se (Bože mi oprosti što dopuštam sebi da sudim, tim bolje jednom vladiki Srpske pravoslavne crkve, i duhovniku koji je na daleko višem intelektualnom nivou od mene) koji iz samo njemu znanih razloga, ili onima koji su ga "brzopleto" postavili na to mesto, neosporno visoko umnog a samim tim vrlo opasnog duhovnika, odstupa na više načina od zakona, liturgijskih pravila, kao i jevanđelja, i sve više postaje moralista. Samim tim i ovako duhovno labava pastva pocinje sve više da liči na skupine koje Bože me oprosti nedeljom kao i o praznicima odlaze na neku tamo duhovnu žurku, gde im je dopušteno zajedno sa svojom dečicom da se skoro svakonedeljno pričešćuju Svetim tajnama Hristovim, a da se nisu radi toga malo "pomučili". Čast izuzecima kao i "tvrdolinijašima" u pojedinim manastirima. Kroz uska vrata se duša čisti i svetlost lica Hristova… svi imamo vremena za pokajanje.

  3. A šta uopšte jedan vladika traži u politici? Nije mi jasno. Zar ne treba da posveti svoj život veri i bogu? Crkva jeste deo jedne države, ali je potpuno nezavisna, tako da mi nije jasno zašto jedan vladika komentariše predsednika, premijera i još podržava proteste koji nemaju nikakve veze sa njim. Šta reći osim ““““Bože,bože““““. Svašta ovi šveštenici danas rade.

  4. Zašto polubožanstva, kad je Pametni Veliki Vođa (za svoje vernike) lično Bog! Stalno nam poručuje, imaj samo jednog Boga…

  5. Nije mi jasno šta jedan tako uman i staložen intelektualac traži u crkvi – poigotovu u crkvi koja se kroz istoriju dokazala da nije sposobna da štiti svoj narod. Ovako, izgovorene "sa predikaonice" njegove reči ostaju sterilne i svrstane uz onu političku opciju koja nam ne nudi nikakvu budućnost, već dalje oživljavanje starih srednjevekovnih razmirica. Tako ti Boga – Vladika Grigorije, priznaj javno da je SPC dobrim delom odgovorna za svu nesreću u koju smo uvaljeni, raspopi se i počni da se baviš sekularnom politikom!

  6. Strašno je to što su i popovi počeli da komentarišu politiku i da se bave ovakvim stvarima! Stvarno sramota!

  7. Sve je tačno rekao. Iskren čovek, opleo je i po političarima i po sveštenicma.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.